Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Bevallen met eigen verloskundige in ziekenhuis weer mogelijk
Nieuws

Bevallen met eigen verloskundige in ziekenhuis weer mogelijk

22-04-2020

Nu mogen álle verloskundigen die aangesloten zijn bij de Martini Geboorte Groep weer bevallingen begeleiden.

 

Zwangere vrouwen die zijn aangesloten bij de Martini Geboorte Groep kunnen weer met hun eigen verloskundige bevallen in Martini Ziekenhuis. Sinds 20 maart was een poliklinische bevalling alleen mogelijk met een verloskundige uit speciaal daarvoor opgezette teams van verloskundigen en kraamverzorgenden. Dit was nodig om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus te verminderen. Nu mogen álle verloskundigen die aangesloten zijn bij de Martini Geboorte Groep weer bevallingen begeleiden.

Deze verloskundigen werken in principe alleen in het Martini Ziekenhuis en niet in andere ziekenhuizen. Wel is er nog steeds een speciaal team van vaste kraamverzorgenden bij de bevallingen. Zij werken alleen in het Martini Ziekenhuis en niet bij mensen thuis. Dit doen we om het risico op verspreiding van het coronavirus laag te houden.

Niet aangesloten bij de Martini Geboorte Groep?

Voor zwangere vrouwen die onder controle zijn van een verloskundigenpraktijk die niet is aangesloten bij de Martini Geboorte Groep geldt:

  • Als je tijdens de zwangerschap al een keer bent verwezen naar het Martini Ziekenhuis dan is het ook mogelijk poliklinisch in het Martini ziekenhuis te bevallen met je eigen verloskundige.
  • In andere gevallen kun je je wensen voor een poliklinische bevalling bespreken met je eigen verloskundige. De verloskundige kan dan met het Martini Ziekenhuis overleggen of een poliklinische bevalling mogelijk is.

Meer informatie

Meer informatie lees je hier. Natuurlijk kun je je vragen ook altijd met je verloskundige bespreken.

Publicatiedatum: 23-04-2020 14:37

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.