Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Martini ziekenhuis gevel van buiten af

Nieuws van F.J. (Fleurisca) Korteweg

Specialist: F.J. (Fleurisca) Korteweg Reset filter
01-06-2023

Santeon ontwikkelt infographic voor zwangere vrouwen

De Santeon ziekenhuizen hebben een infographic ontwikkeld voor zwangere vrouwen die vanwege medische redenen in het ziekenhuis gaan bevallen. De infographic geeft antwoord op vragen en onduidelijkheden waar veel zwangere vrouwen mee lopen voorafgaand aan de bevalling.
Lees verder
04-04-2022

Inzoomen op de huid-op-huidkeizersnede

Sinds tien jaar is de huid-op-huidkeizersnede een procedure die in het Martini Ziekenhuis 24 uur per dag wordt gevolgd. Bij deze keizersnede kan de moeder haar kind geboren zien worden en krijgt ze haar baby direct na de geboorte bij haar op de borst. ‘Zowel bij geplande als bij spoedkeizersnedes is dat wat we doen. Tenzij de baby hulp en ondersteuning nodig heeft van een kinderarts. Dan wordt het kindje eerst onderzocht,' vertelt gynaecoloog Fleurisca Korteweg, die ook medisch manager van de afdeling Verloskunde en het Moeder & Kindcentrum is. 
Lees verder
13-04-2021

Samenwerking topklinische ziekenhuizen verbetert geboortezorg

Je bent in verwachting van je eerste kind. De kans bestaat dat je een medische indicatie krijgt en in het ziekenhuis moet bevallen. Of dat je halverwege je bevalling alsnog naar de operatiekamer moet. Je moet er dan op kunnen vertrouwen dat jij en je baby de best mogelijke zorg krijgen. De geboortezorg in Nederland is van hoog niveau. Het is dan ook verleidelijk te denken dat het goed is zo. Binnen het Samen Beter Programma Geboortezorg van Santeon werken zeven topklinische ziekenhuizen op unieke wijze samen aan het nog verder verbeteren van de geboortezorg. Het Martini Ziekenhuis is voor dit traject in de lead, samen met OLVG. De focus ligt op het terugdringen van het aantal ongeplande keizersneden en totaalrupturen (inscheuring), omdat dit de waarde van de zorg voor de patiënt aanzienlijk verhoogt. Ook is er veel aandacht voor het optimaliseren van de zorg eromheen. Denk aan de juiste begeleiding bij het geven van borstvoeding en de verblijfsduur in het ziekenhuis.
Lees verder
09-11-2020

Value-Based Health Care Prize 2020

Afgelopen week wonnen de Santeon ziekenhuizen de internationale Value-Based Health Care Prize 2020.
Lees verder

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.