Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

 1. Home
 2. Specialismen en behandelcentra
 3. Gynaecologie en Verloskunde

Gynaecologie en Verloskunde

Het specialisme Gynaecologie en Verloskunde heeft kennis en ervaring op het gebied van het vrouwelijk geslachtsorgaan, zwangerschap, bevalling en kraambed. U kunt hier terecht met klachten rondom menstruatie, urine-incontinentie, verzakking en bij afwijkende uitstrijkjes. Maar ook voor vruchtbaarheidsonderzoek, begeleiding en controle bij zwangerschap en geboorte waar extra kennis bij nodig is. 

Gynaecologie in het Martini Ziekenhuis

U wordt altijd behandeld door een specialist die ervaren is in uw klachten. Voor ieder aandachtsgebied heeft het Martini Ziekenhuis namelijk een apart spreekuur. De aandachtsgebieden zijn:
• Algemene gynaecologie
• Verloskunde (obstetrie)
• Vruchtbaarheidsproblemen (fertiliteit)
• Bekkenbodemproblemen en incontinentie
• Kanker (oncologie)

Voor een specifieke behandeling op het gebied van bekkenbodemproblemen en incontinentie heeft het Martini Ziekenhuis een topklinische erkenning. Een topklinische erkenning betekent dat er unieke zorg op hoog niveau geleverd wordt. Onze zorgprofessionals hebben veel kennis van deze behandeling.

Binnen Gynaecologie en Verloskunde hebben we ook spreekuren voor problemen waar meer specialismen voor nodig zijn. In deze spreekuren ziet u in 1 afspraak dan meerdere specialisten.

Spreekuren:

 • Incontinentiepoli (uroloog, gynaecoloog, verpleegkundig specialist, bekkenfysiotherapeut)
 • PCOS-poli (internist-endocrinoloog en diëtist)
 • Spreekuur zwangerschap en diabetes (internist-endocrinoloog, diabetesverpleegkundige en diëtist)
 • POP-poli (gynaecoloog, psychiater en kinderarts)

Verloskunde in het Martini Ziekenhuis

Een kindje krijgen is voor elke vrouw bijzonder. Of het nu de eerste is of niet. Wij zijn het ziekenhuis met de meeste bevallingen in Noord-Nederland. Dat zegt niet alleen veel over de ervaren handen waarin aanstaande moeders bij ons terecht komen. Omdat we zo betrokken zijn, willen we ook de állerbeste zorg voor moeders en hun kindjes. En daarbij omarmen we waar dat kan nieuwe mogelijkheden. Maar we luisteren allereerst naar wat jonge moeders en hun partner zelf wensen.

Zwanger en bevallen in het Martini Ziekenhuis

Bevallen bij ons in het ziekenhuis kan als dat gewoon prettiger voelt. Of omdat dat medisch gezien verstandiger is. Ook bij thuisbevallingen zijn wij er snel bij als het anders loopt dan verwacht. Via de Martini Geboorte Groep vormen we namelijk 1 team met de verloskundigen en kraamzorg in de regio. Zo is iedere zwangere en haar kindje op elk moment in de beste handen. Maar ook met de aanstaande ouders vormen we 1 team. Zo kunnen ze zelf zoveel mogelijk bepalen wat er gebeurt. Of dat nu in de verloskamer is of op de verpleegafdeling. Dat maakt bevallen bij ons tot een positieve ervaring.

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Voor de geboortezorg werken we onder de naam Martini Geboorte Groep intensief samen met verloskunde- en kraamzorgpraktijken in de regio. Samen staan we voor persoonlijke, betrouwbare en vernieuwende geboortezorg thuis en in het ziekenhuis.

Praktische informatie Voor u

Gaat u binnenkort bevallen in het Martini Ziekenhuis? Volg ons Instagramaccount verloskunde_martinizh. Via IGTV kun je livestreams terugkijken met informatie over de bevalling en borstvoeding. Ook kun je een digitale rondleiding volgen over de verloskamers.

Voorlichtingsavonden voor aanstaande ouders vinden 4 keer per jaar plaats. De avonden beginnen om 19.30 en opgeven kan tijdens kantooruren via telefoonnummer: (050) 524 6430. Via de secretaresse hoort u waar u zich kunt melden op de avond zelf. Op deze avond is een rondleiding op de verloskamers niet mogelijk.

Data 2023:

 • Maandag 11 december

Data 2024

 • 11 maart
 • 10 juni
 • 16 september
 • 16 december

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Door een zwakker geworden bekkenbodem kunnen er verzakkingsklachten ontstaan. Om een verzakking op te lossen zijn er verschillende behandelingen waaronder verschillende operaties. Samen met uw gynaecoloog kiest u welke het beste bij u past. Afhankelijk van het soort operatie kunt u dezelfde dag naar huis of blijft u 1 nacht in het ziekenhuis op de verpleegafdeling gynaecologie.

 

Meer informatie over 'Verzakking (operatie)'

In het Martini Ziekenhuis bevalt u op een eigen, sfeervol ingerichte verloskamer. U wordt begeleid door uw eigen verloskundige. Vaak krijgt zij assistentie van de kraamverzorgende of verpleegkundige. Samen zorgen we voor een prettige bevalling. En als het nodig is, is medische zorg dichtbij.

Meer informatie over 'Poliklinisch bevallen'

Tijdens uw zwangerschap of tijdens de bevalling blijkt dat een vaginale bevalling niet mogelijk is. In het Martini Ziekenhuis bevalt u dan via een natuurlijke keizersnede. Een rustige en natuurlijke manier van bevallen via de buikwand. U krijgt hierbij een ruggenprik en kunt meekijken hoe jullie baby geboren wordt. 

Meer informatie over 'Natuurlijke keizersnede'

Er kunnen verschillende redenen zijn om niet te wachten tot de bevalling vanzelf begint. De bevalling wordt dan ingeleid. Op de dag dat we de bevalling gaan inleiden komt u naar het ziekenhuis.

Lees meer informatie over het inleiden van een bevalling in de folder.

Meer informatie over 'Inleiden van een bevalling '
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Ervaringen van een patiënt

Danielle Huizing

'Het voelde heel veilig en vertrouwd.'

Daniëlle Huiting

‘Lees je goed in, maar heb niet teveel verwachtingen van je bevalling. Het kan altijd anders lopen.’ Zo luidt het advies van Daniëlle Huiting na haar drie bevallingen. Op 5 januari kwam haar zoontje Jonathan ter wereld. Een turbulente bevalling, waarbij ze gelukkig omringd werd door goede en vertrouwde zorg.

Lees het hele verhaal
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

28-09-2023

Martini Ziekenhuis beloond voor goede fertiliteitszorg, persoonlijke benadering springt er uit

De afdeling Gynaecologie en Verloskunde van het Martini Ziekenhuis heeft de Freya Pluim ontvangen. De Pluim is een erkenning voor klinieken met goede fertiliteitszorg en wordt om het jaar toegekend door Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek. Onder andere de persoonlijke benadering van de afdeling wordt bijzonder gewaardeerd. De gespecialiseerde fertiliteitszorg is een mooi voorbeeld van topklinische zorg in het Martini Ziekenhuis.
Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.