Aan het laden
 1. Home
 2. Specialismen en expertisegebieden
 3. Gynaecologie en Verloskunde

Gynaecologie en Verloskunde

Binnen het specialisme Gynaecologie en Verloskunde heeft het Martini Ziekenhuis alle kennis en ervaring in huis op het gebied van het vrouwelijk geslachtsorgaan, zwangerschap, bevalling en kraambed. Zo kunt u bij ons terecht met klachten rondom menstruatie, urine-incontinentie, verzakking en bij afwijkende uitstrijkjes. Maar ook voor vruchtbaarheidsonderzoek en controle rondom zwangerschap en geboorte waar extra kennis bij nodig is.

Gynaecologie in het Martini Ziekenhuis

U wordt altijd behandeld door een specialist die ervaren is in uw klachten. Voor ieder aandachtsgebied heeft het Martini Ziekenhuis namelijk een apart spreekuur:

 • Algemene gynaecologie
 • Verloskunde (obstetrie)
 • Hormoonziekten (endocrinologie)
 • Vruchtbaarheidsproblemen (fertiliteit)
 • Bekkenbodemproblemen en incontinentie
 • Kanker (oncologie)

In deze spreekuren ziet u in 1 afspraak meerdere specialisten:

 • Incontinentiepoli (uroloog, gynaecoloog, verpleegkundig specialist, bekkenfysiotherapeut)
 • PCOS-poli (internist-endocrinoloog en diëtist)
 • Fertiliteitsspreekuur (fertiliteitsarts en gynaecoloog)
 • Spreekuur zwangerschap en diabetes (internist-endocrinoloog, diabetesverpleegkundige en diëtist)
 • POP-poli (gynaecoloog, psychiater en kinderarts)

Verloskunde in het Martini Ziekenhuis

Een kindje krijgen is voor elke vrouw bijzonder. Of het nu de eerste is of niet. Wij zijn het ziekenhuis met de meeste bevallingen in Noord-Nederland. Dat zegt niet alleen veel over de ervaren handen waarin aanstaande moeders bij ons terecht komen. Omdat we zo betrokken zijn, willen we ook de állerbeste zorg voor moeders en hun kindjes. En daarbij omarmen we waar dat kan nieuwe mogelijkheden. Maar we luisteren allereerst naar wat jonge moeders en hun partner zelf wensen.

Voor de geboortezorg werken we onder de naam Martini Geboorte Groep intensief samen met verloskunde- en kraamzorgpraktijken in de regio. Samen staan we voor persoonlijke, betrouwbare en vernieuwende geboortezorg thuis en in het ziekenhuis.

Praktische informatie Voor u

Gaat u binnenkort bevallen in het Martini Ziekenhuis? Volg ons Instagramaccount verloskunde_martinizh

Via IGTV kun je livestreams terugkijken met informatie over de bevalling en borstvoeding. Ook kun je een digitale rondleiding volgen over de verloskamers. 

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Door een zwakker geworden bekkenbodem heeft u verzakkingsklachten. Die wilt u laten behandelen. Om een verzakking op te lossen zijn verschillende operaties mogelijk. Samen met uw gynaecoloog kiest u welke het beste bij u past. Na de operatie blijft u ongeveer 2 tot 3 dagen op de verpleegafdeling Gynaecologie.  

Meer informatie over 'Verzakking (operatie)'

In het Martini Ziekenhuis bevalt u op een eigen, sfeervol ingerichte verloskamer. U wordt begeleid door uw eigen verloskundige. Vaak krijgt zij assistentie van de kraamverzorgende of verpleegkundige. Samen zorgen we voor een prettige bevalling. En als het nodig is, is medische zorg dichtbij.

Meer informatie over 'Poliklinisch bevallen'

Tijdens uw zwangerschap of tijdens de bevalling blijkt dat een vaginale bevalling niet mogelijk is. In het Martini Ziekenhuis bevalt u dan via een natuurlijke keizersnede. Een rustige en natuurlijke manier van bevallen via de buikwand. U krijgt hierbij een ruggenprik en kunt meekijken hoe jullie baby geboren wordt. 

Meer informatie over 'Natuurlijke keizersnede'

Er kunnen verschillende redenen zijn om niet te wachten tot de bevalling vanzelf begint. De bevalling wordt dan ingeleid. Op de dag dat we de bevalling gaan inleiden komt u naar het ziekenhuis.

Meer informatie over 'Inleiden van een bevalling '
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Wetenschappelijk onderzoek

We doen mee aan diverse wetenschappelijke onderzoeken om de zorg nog verder te verbeteren.

Wetenschappelijk onderzoek Gynaecologie/Verloskunde

Expertisegebied Moeder & Kind

Het Martini Ziekenhuis is het kenniscentrum in Noord Nederland voor moeder en kind. Van High Care voor zieke pasgeborenen tot kennis en expertise over bevallingen. 

Moeder & Kind

Allergiecentrum MACK

In het MACK bundelen we alle kennis en nieuwste inzichten op het gebied van allergieën of combinaties van allergieën bij kinderen. Zo hebben de kinderarts-allergoloog en kinderdiëtist veel ervaring met onderzoek en behandeling van allergieën.

Martini Allergie Centrum voor Kinderen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.