Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Urologie

Urologie

Het specialisme Urologie van het Martini Ziekenhuis onderzoekt en behandelt alle soorten klachten aan de urinewegen en de mannelijke geslachtsorganen. Van bedplassen bij kinderen tot nierstenen, impotentie, sterilisatie of vruchtbaarheidsproblemen. Onze urologen voeren als dat nodig is ook operaties uit. Samen met uw arts kiest u de behandeling die het beste bij u past.

Urologie in het Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis is specialist in blaaskanker en prostaatkanker. In een speciaal zorgpad zorgen wij ervoor dat u snel weet waar u aan toe bent. Afspraken sluiten goed op elkaar aan zodat de wachttijd zo kort mogelijk is. Ook maken we gebruik van de nieuwste technieken en apparatuur in de behandeling.

Urologie is een van de specialismen waarbij onze operatierobot kan worden ingezet. Door heel nauwkeurig te kunnen werken bij ingewikkelde operaties is de kans op complicaties kleiner. Ook herstelt u sneller.

Samen voor de beste prostaatkankerzorg

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Bij een sterilisatie (vasectomie) worden de zaadleiders onderbroken, zodat u niet meer vruchtbaar bent. Na sterilisatie is spermaonderzoek nodig, Dan kijken we of er geen levende zaadcellen meer zijn.

Meer informatie over 'Sterilisatie (man)'

Samen met uw uroloog heeft u gekozen voor een blaasoperatie waarbij een of meerdere blaaspoliepen worden verwijderd. Deze operatie wordt ook wel TUR-blaas genoemd. Het weghalen van een blaaspoliep gaat via de plasbuis. U krijgt hiervoor een ruggenprik (plaatselijke verdoving) of een algehele verdoving (narcose). U blijft 2 tot 3 dagen in het ziekenhuis. 

Meer informatie over 'Blaaspoliep verwijderen (TUR)'

U krijgt een blaaskatheter via de buik om urine af te voeren: een suprapubische katheter. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij incontinentie, moeite met plassen of een operatie aan de urinewegen. Voor het inbrengen van de katheter komt u naar de polikliniek Urologie. Hier wordt voor het slangetje een klein gaatje in de buikwand gemaakt. Dit duurt ongeveer een kwartier. Daarna krijgt u materiaal en uitgebreide uitleg mee voor de verzorging thuis.

Meer informatie over 'Suprapubische katheter inbrengen, verzorgen en verwisselen'

Samen met uw uroloog heeft u gekozen voor een prostaatoperatie. Hiermee verminderen of verdwijnen uw klachten door een vergrote prostaat. Deze operatie gaat via de plasbuis. Na de operatie blijft u 2 tot 3 dagen in het ziekenhuis.

Meer informatie over 'Prostaatproblemen en de prostaatoperatie'

Als uw arts denkt aan prostaatkanker krijgt u bij ons een serie onderzoeken en behandelingen. Dit noemen wij het Zorgpad prostaatkanker. Hierin zijn alle afspraken goed op elkaar afgestemd. Zo hoeft u minder lang te wachten en minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Ook heeft u een vast aanspreekpunt voor uw vragen, steun en begeleiding. Welke stappen u gaat volgen in het zorgpad hangt af van hoever de kanker is ontwikkeld.

Meer informatie over 'Prostaatkanker (zorgpad)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Robotchirurgie zorgt voor minder complicaties

Het Martini Ziekenhuis beschikt over de nieuwste Da Vinci Xi operatierobot. Deze robot wordt onder meer ingezet tijdens operaties bij Urologie. De chirurg bedient de robot die heel precies kan opereren.

Moderne niersteenvergruizer

Met dit apparaat worden nierstenen kapot getrild tot gruis dat makkelijker uit te plassen is. Via echo wordt de precieze plek van de niersteen gevonden. Een röntgenfoto is niet meer nodig en de behandeling is comfortabeler.

Moderne niersteenvergruizer

Kwaliteit

  • Patiënten beoordelen onze zorg gemiddeld met een 8,2
  • Experts in prostaat- en blaaskanker
  • Nieuwste technieken, zoals robotchirurgie
  • Eigen...

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.