Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde

Het specialisme Sportgeneeskunde houdt zich bezig met bewegen. Bijvoorbeeld bij het herstel van een ziekte, het (opnieuw) beginnen met sporten of het leveren van een topsportprestatie. De sportartsen van het Martini Ziekenhuis kunnen u daarbij helpen en begeleiden. Altijd in samenspraak met u én met oog voor uw sportieve of gezondheidsdoel.

Sportgeneeskunde in het Martini Sportmedisch Centrum en het Omnium

De sportartsen van het Martini Ziekenhuis werken op twee locaties: in het Martini Sportmedisch Centrum van het Martini Ziekenhuis en in Het Omnium. Alle sportmedische onderzoeken doen wij in het speciale inspanningslab van Het Omnium. In het Martini Sportmedisch Centrum kunt u terecht voor het blessureconsult van uw huisarts. Daar is ook de specialistische zorg voor chronisch zieken.

De sportartsen werken nauw samen met orthopeden van het Martini Ziekenhuis. Daarnaast maken zij deel uit van de medische staf van FC Groningen, Donar, NOC*NSF en de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond.

Wel of geen verwijzing nodig van uw huisarts?

U kunt voor een sportmedische keuring zonder verwijzing terecht bij een sportarts. Heeft u klachten tijdens het bewegen/sporten of een blessure opgelopen, dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. U kunt zelf online een afspraak plannen bij het Sportmedisch Centrum via Mijn Martini.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Het verplichte sportmedisch onderzoek is voor u geschikt als u met een bepaalde sport of opleiding gaat starten. Dit geldt voor motorsport, autosport en de opleiding Sport en Bewegen. Het onderzoek duurt 20 tot 30 minuten. U kunt telefonisch een afspraak maken.

Meer informatie over 'Verplicht sportmedisch onderzoek'

De sportartsen kunnen op verschillende manieren begeleiding geven. Dit kan individueel, voor een gehele vereniging of bij evenementen. Met sportmedische begeleiding vanuit het Martini Sportmedisch Centrum bent u verzekerd van professionele en betrouwbare ondersteuning door ervaren sportartsen en met de nieuwste apparatuur.

Meer informatie over 'Sportmedische begeleiding'

Het Lausanne-onderzoek is voor u geschikt als u het risico op hart- en vaatziekten in kaart wilt laten brengen. Het onderzoek richt zich op sporters jonger dan 35 jaar. Bent u ouder dan 35 jaar dan is er een uitgebreider onderzoek mogelijk, het Lausanne-plus onderzoek. Het reguliere onderzoek duurt 30 tot 45 minuten, het Lausanne-plus onderzoek neemt 45 tot 60 minuten in beslag inclusief een inspanningstest. U kunt telefonisch een afspraak maken.

Meer informatie over 'Lausanne-onderzoek'

Het klein sportmedisch onderzoek is voor u geschikt als u bepaalde sporten wilt gaan beoefenen en sportmedisch onderzocht moet worden. Dit geldt voor judo, karate, duiken, parachutespringen en zweefvliegen. Het onderzoek duurt 20 tot 30 minuten. U kunt telefonisch een afspraak maken.

Meer informatie over 'Klein sportmedisch onderzoek'

Voor deelname aan de Alpe d”HuZes vraagt de organisatie van het evenement om een medische verklaring. U kunt u bij Martini Sportmedisch Centrum laten onderzoeken voor deze verklaring. Het basisonderzoek duurt 30 tot 45 minuten, het grotere onderzoek duurt 70 minuten. U kunt telefonisch een afspraak maken.

Meer informatie over 'Alpe d’Huzes sportmedisch onderzoek'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.