Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Oogheelkunde

Oogheelkunde

Het specialisme Oogheelkunde van het Martini Ziekenhuis onderzoekt en behandelt alle soorten problemen in en om het oog. Zo kunt u bij ons terecht voor de behandeling van staar, een te hoge oogdruk (glaucoom) of hoornvliesproblemen. Ook behandelen onze oogartsen klachten aan de oogleden, de oogkas en de traanwegen.

Oogheelkunde in het Martini Ziekenhuis

Op het gebied van staaroperaties en maculadegeneratie (slijtage van het netvlies) zijn wij echte specialisten. Ook kunt u bij ons terecht voor een speciale laserbehandeling als u oogklachten heeft door diabetes. Naast deskundige oogartsen bestaat het team Oogheelkunde uit verschillende specialisten. Van orthoptisten tot contactlensspecialisten. En als dat nodig is, werken wij nauw samen met andere specialismen in het ziekenhuis.

Praktische informatie Voor u

Oogheelkunde (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 6990
Routenummer: 0.9

  

Alle poliklinieken en afdelingen

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

U heeft last van scheelzien (strabismus). Samen met uw oogarts kiest u voor een oogspieroperatie door onze ervaren oogartsen. De operatie bij scheelzien krijgt u op onze Dagbehandeling. De oogarts verandert hierbij de stand van uw oog of ogen. Zo komen uw ogen rechter te staan. Voor deze operatie krijgt u een volledige verdoving (algehele narcose). Aan het eind van de middag kunt u weer naar huis.

Meer informatie over 'Scheelziencorrectie bij volwassenen'

U heeft oogklachten die verder onderzocht moeten worden. Samen met uw oogarts heeft u besloten om een oogscan te laten maken. Dit noemen we ook wel een OCT (Optical Coherence Tomography). Met deze scan is de binnenkant van het oog, de oogzenuw en het netvlies met de macula heel duidelijk te zien. Het onderzoek is pijnloos. De oogarts bespreekt daarna de behandelmogelijkheden met u.

Meer informatie over 'Oogscan (OCT)'

Onderzoek waarbij er foto’s worden gemaakt met speciaal flitslicht. Hiervoor krijgt u contrastvloeistof in uw ogen gedruppeld. Het onderzoek duurt zo'n 45 minuten. Het is belangrijk om vervoer naar huis te regelen.

Meer informatie over 'Netvlies foto’s'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.