Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Nucleaire geneeskunde

Nucleaire geneeskunde

Het specialisme Nucleaire Geneeskunde doet onderzoek naar het functioneren van organen. Deze organen kunnen we veilig in beeld brengen met een licht radioactieve stof. De nucleair geneeskundige beoordeelt de beelden vervolgens en geeft de uitslag aan uw behandelend arts.

Nucleaire Geneeskunde in het Martini Ziekenhuis

Een nucleair onderzoek is een veilige manier van onderzoek. We gebruiken een zeer lage dosering radioactieve stof. De stof die we toedienen kan verschillen. Dit hangt af van het soort onderzoek en het orgaan dat we willen onderzoeken. Ook de manier waarop we de stof toedienen verschilt. We kunnen de stof injecteren, laten inademen of via voedsel laten innemen.

Uw behandelend arts verwijst u voor onderzoek naar het specialisme Nucleaire Geneeskunde. Ons team laboranten staat voor u klaar en begeleidt u tijdens het onderzoek.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Nucleair geneeskundig onderzoek naar de doorbloeding van de longen (perfusie) en soms ook de de verdeling van de ingeademde lucht in uw longen (ventilatie). Dit doen we met lichtradioactieve stoffen via vloeistof in een ader in de arm. Het onderzoek duurt 30-45 minuten.

Meer informatie over 'Longscan (perfusie/ventilatie)'

Met behulp van een licht radioactieve stof brengt de scanner afwijkingen in de stofwisseling van in het lichaam in beeld. Het gehele onderzoek duurt 2,5 uur. Daarvan ligt u ongeveer 45 minuten in de scanner.

Meer informatie over 'PET CT-onderzoek'

In overleg met uw behandelend arts is een afspraak gemaakt voor een nierscan op de afdeling Nucleaire Geneeskunde. Via een infuus krijgt u een licht radioactieve stof toegediend. Hiermee kunnen we de werking van de nieren beoordelen. Ook kunnen we eventuele afwijkingen opsporen.

Meer informatie over 'Nierscan (DMSA-scan)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

08-11-2022

Movember: maand van de gezondheid van de man

Movember (Mo staat voor moustache/snor) is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de (mentale) gezondheid van de man in het algemeen. Dit doen we ook in het Martini Ziekenhuis.
Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.