Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK)

Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK)

Het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) is het expertise- en behandelcentrum in Noord-Nederland voor diagnostiek, behandeling en ondersteuning van kinderen met (verdenking) van complexe allergieën. Heeft uw kind erg last van eczeem, hooikoorts, astma of buikpijn? Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door een allergie. In het Martini Allergie Centrum voor Kinderen kunnen we dit onderzoeken.

Bijvoorbeeld met een voedselprovocatietest. Worden de klachten inderdaad veroorzaakt door een allergie? Dan bespreken wij samen met u en een speciale kinderdiëtist de mogelijke behandeling. Hierbij staat voorop dat uw kind met zijn of haar allergie een zo normaal mogelijk kinderleven kan leiden.

Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK)

In het MACK bundelen we alle kennis en nieuwste inzichten op het gebied van allergieën of combinaties van allergieën bij kinderen. Zo hebben de kinderarts-allergoloog en kinderdiëtist veel ervaring met onderzoek en behandeling van allergieën. Samen zetten wij ons in om uw kind zo snel mogelijk te onderzoeken. Maximaal binnen 2 maanden.

Praktische informatie Voor u

Bekijk de wachttijden van het expertisegebied MACK.

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Heeft uw kind veel last van een luchtwegallergie? Zoals hooikoorts, of hooikoorts in combinatie met astma? Dan kan een behandeling met immunotherapie helpen. Immunotherapie helpt niet alleen tegen de klachten. Het maakt uw kind ook minder gevoelig voor de stof waar hij of zij allergisch voor is. De behandeling kan ook helpen als uw kind medicijnen gebruikt, maar nog steeds veel luchtwegklachten heeft. 

Meer informatie over 'Immunotherapie bij allergie '

Uw kind lijkt een voedselallergie te hebben. Samen met de kinderarts-allergoloog en de kinderdiëtiste van het allergiecentrum MACK heeft u een afspraak gemaakt voor een test. Uw kind krijgt tijdens deze provocatietest steeds meer van het voedingsmiddel waarvoor het waarschijnlijk allergisch is. Bijvoorbeeld pinda, ei of noten. Hiervoor komen jullie 1 of 2 keer een hele dag naar het ziekenhuis. Zo kan dit onderzoek helemaal veilig worden gedaan. Tijdens de test houden we uw kind namelijk goed in de gaten. Bij een allergische reactie wordt goed gekeken of het onderzoek moet worden gestopt.

Meer informatie over 'Provocatietest bij voedselallergie '

Baby’s met ernstig eczeem hebben een groter risico om een allergie te krijgen. Vooral voor pinda’s of ei. Net als baby’s die eerder een ernstige reactie op voeding hebben gehad. Of die ouders, broers of zussen met een ernstige voedselallergie hebben. Speciaal voor deze baby’s heeft het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) de speciale Pinda- en eipoli voor zuigelingen.

Meer informatie over 'Pinda- en eipoli voor zuigelingen'

Een huidpriktest is bedoeld om te onderzoeken of er sprake is van een allergie. Uw kind krijgt de huidpriktest op de binnenkant van de onderarm. Na ongeveer 15 minuten is te zien voor welke stoffen uw kind mogelijk allergisch is.

Meer informatie over 'Huidpriktest bij kinderen'

Allergieklachten bij kinderen kunnen zich uiten in eczeem, hooikoorts, astma en/of buikpijn. U kunt daarvoor terecht op het Allergiespreekuur van het MACK.

Meer informatie over 'Allergiespreekuur'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Open over kwaliteit

Publiekslezing ‘Allergie bij kinderen’

Onder leiding van Marijke Roskam spraken ervaringsdeskundigen over allergie bij kinderen.

Publiekslezing ‘Allergie bij kinderen’

Introductietesten

Deze introductietesten onderzoeken we of uw kind daadwerkelijk een allergie heeft en hoe ernstig de allergie is. Deze zijn alleen voor gebruik door professionals in de zorg. 

 

Introductietesten voor professionals

Onderzoek koemelkallergie

80% van de kinderen met een koemelkallergie overgroeit deze allergie voor het tweede levensjaar. Het MACK doet hier zelf onderzoek naar. 

Eigen onderzoek naar diagnostiek melkallergie bij kinderen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.