Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Diëtetiek

Diëtetiek

Het specialisme Diëtetiek van het Martini Ziekenhuis helpt u als u bij uw behandeling voedingsadvies nodig heeft. Bijvoorbeeld een dieet bij diabetes, COPD of nierfalen. Bij PDS kan het Fodmap-beperkte dieet een oplossing zijn. Naast een dieet tijdens uw behandeling in het ziekenhuis, kunt u ook advies en begeleiding voor uw dieet thuis krijgen. Soms heeft u dieetvoeding of sondevoeding nodig.

Diëtetiek in het Martini Ziekenhuis

Onze diëtisten geven op alle verpleegafdelingen en verschillende poliklinieken specialistisch advies over uw voeding. Wordt u opgenomen in ons ziekenhuis en heeft u een ondervoedingsscore of een voeding gerelateerde klacht, dan maakt de diëtist met u een dieetbehandelplan. De afdeling heeft extra aandacht voor ondervoeding, voeding voor oudere patiënten en voeding na een operatie. Goede voeding, met voldoende eiwitten en voedingsstoffen, helpt u om sneller te herstellen.

In deze video meer uitleg over hoe eiwitten u helpen bij uw herstel en hoe u voldoende eiwitten kunt eten en drinken.

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Praktische informatie Voor u

Diëtetiek (polikliniek)
Telefonisch spreekuur op werkdagen tussen 8.30 en 9.00 uur.
Tel.: (050) 524 5136
E-mail: dietetiek@mzh.nl
Routenummer: 0.5

Bent u onder behandeling van een diëtist in het Martini Ziekenhuis? Dan kunt u op werkdagen gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor alle vragen die te maken hebben met voeding of uw dieet.

Alle poliklinieken en afdelingen

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

U heeft gehoord dat u diabetes (suikerziekte) heeft. Daarom bent u doorverwezen naar de Diabetes Carrousel: een speciaal spreekuur op de polikliniek Interne Geneeskunde. Hier krijgt u van verschillende specialisten de juiste begeleiding om te leren omgaan met diabetes.

Meer informatie over 'Omgaan met diabetes (Diabetescarrousel)'

Als u last heeft van acne, overbeharing, overgewicht en vruchtbaarheidsproblemen kan dit worden veroorzaakt door PCOS. Het polycysteus ovarium syndroom. U heeft dan te veel of te weinig van verschillende hormonen in uw lichaam. Het is belangrijk om dit te onderzoeken. PCOS geeft ook een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes of baarmoederslijmvlieskanker. In het Martini Ziekenhuis kunt u terecht op het speciale PCOS-spreekuur waarbij u op dezelfde dag door meerdere specialisten wordt onderzocht.

Meer informatie over 'PCOS-spreekuur'

Het FODMAP-beperkt dieet is effectief bij klachten van het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Bij driekwart van de PDS patiënten die dit dieet volgen verminderen de klachten en bij sommigen verdwijnen de klachten geheel.

Meer informatie over 'FODMAP-beperkt dieet'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Telefonische hulp thuis

Met telefonische nazorg begeleidt de diëtiste u met het volgen van de dieetbehandeling bij u thuis. Bijvoorbeeld bij aanvullende voeding of sondevoeding. De diëtist maakt met u hier afspraken over. 

Specialisme Diëtetiek 

• Optimale en specialistische voedingszorg bij diverse ziektebeelden
• Sneller herstel na operatie door intensieve voedingszorg
• Extra aandacht voor ondervoeding

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.