Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Dermatologie

Dermatologie

Het specialisme Dermatologie van het Martini Ziekenhuis onderzoekt en behandelt problemen op en rond de huid. Zo kunt u bij ons terecht voor de behandeling van eczeem, psoriasis, spataderen of huidkanker. Onze dermatologen zijn ook ervaren specialisten in het behandelen van soa’s.

Teledermatologie in het Martini Ziekenhuis

Het is ook mogelijk om advies te krijgen over een huidaandoening aan de hand van een foto die uw huisarts ons kan sturen. De dermatoloog beoordeelt dan de foto, geeft advies en u hoeft dan niet onnodig naar het ziekenhuis te komen. Dit noemen we teledermatologie.

Verwijst uw huisarts u naar het Martini? Ons team van dermatologen en dermatologisch verpleegkundigen staat voor u klaar. Met de nieuwste behandelingen, zoals de vriescoupetechniek bij huidkanker, en een luisterend oor voor uw wensen.

Behandeling van goedaardige huidaandoeningen

U kunt ook bij onze dermatologen terecht voor de cosmetische behandeling van goedaardige plekjes en spataderen. Denk aan het verwijderen van een (veelal verheven) moedervlek of ontsierende vaatjes bij spataderen. Deze behandelingen zijn medisch niet noodzakelijk en daarom moet u deze zelf betalen. De beoordeling door de huisarts of dermatoloog en eventueel aanvullend onderzoek valt wel onder de verzekerde zorg. U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Met uw dermatoloog beslist u om uw spataderen te laten behandelen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunnen we de spataderen helemaal verwijderen. Maar we kunnen ze ook in uw been behandelen. Dat doen we met de nieuwste technieken. De ader laten krimpen door warmte (radiofrequente energie) is een nieuwe en pijnloze methode. Ook een combinatie van behandelingen is mogelijk. Met uw dermatoloog beslist u welke behandeling het beste bij u past. Dit hangt ook af van de ernst en het type spataderen. 

Meer informatie over 'Spataderen (dermatologie)'

De vriescoupe techniek is een manier om kankercellen in de huid weg te halen. De dermatoloog snijdt een stukje huid weg. Direct daarna controleert de patholoog met een microscoop of de kankercellen helemaal weg zijn. Is dit niet zo, dan haalt de dermatoloog nog een stukje huid weg. Zij proberen bij de behandeling zo min mogelijk gezonde huid weg te halen. De behandeling duurt gemiddeld 2 uur, omdat u tijdens de behandeling even moet wachten op de resultaten.

Meer informatie over 'Huidkanker verwijderen met vriescoupe techniek'

Lichttherapie verlicht snel klachten door psoriasis. In het Martini Ziekenhuis zijn er 2 behandelingen mogelijk met uv-licht: UVB-therapie met zoutwaterbad en UVB-therapie zonder bad.

U overlegt met de dermatoloog welke vorm voor u geschikt is. Voor een effectieve behandeling komt u in een periode van 6 tot 10 weken, 2 of 3 keer per week naar het Dagbehandelcentrum voor de behandeling.

Meer informatie over 'Lichttherapie'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.