Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

 1. Home
 2. Folders
Terug naar bovenliggende pagina

Plastische chirurgie zelf betalen

Folder

Algemeen

 • Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs).
 • Heeft u een zorgverzekering in het buitenland? Neem dan ook uw verzekeringspapieren mee.
 • Kunt u om dringende redenen niet komen voor de operatie of het onderzoek? Bel dan met de polikliniek of afdeling.
 • Uw persoonlijke medische gegevens en afspraken bekijken? Dat kan in ons digitale patiëntenportaal Mijn Martini. U kunt met uw DigiD inloggen via www.martiniziekenhuis.nl/mijnmartini.

Inleiding

Uw plastisch chirurgische operatie wordt niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Besluit u de operatie wel te laten uitvoeren, dan krijgt u zelf de rekening. Uw verzekeraar vergoedt meestal wel het eerste gesprek. In deze folder leest u hier meer informatie over.

U betaalt vooraf, betalen in termijnen is niet mogelijk. Drie maanden na de betaling wordt u geopereerd. Als er na de operatie complicaties ontstaan, hoeft u niet extra te betalen. Dit zit bij het bedrag in. De chirurg probeert zo goed mogelijk te opereren. Toch kan het resultaat soms tegenvallen. Helaas geeft het ziekenhuis geen garanties. Als u een tweede operatie wilt, moet u dit zelf betalen.

Zelf betalen: zo werkt het

 • U krijgt een offerte met het totaalbedrag van de operatie. Dit bedrag is inclusief alle extra kosten. Denk hierbij aan een ziekenhuisopname, de kosten van anesthesie en een laboratoriumonderzoek.
 • De kosten van de polikliniekbezoeken voor de operatie vallen niet onder dit totaalbedrag. Deze worden bij uw verzekeraar gedeclareerd.
 • U betaalt het totale bedrag vóór de ingreep (betaling in termijnen is niet mogelijk).
 • Als u besluit om u te laten opereren, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat. Het secretariaat zorgt ervoor dat u een rekening krijgt.
 • Binnen drie maanden na uw betaling volgt de operatie. U betaalt dus voordat u geopereerd wordt.

Vergoeding bij complicaties

Tijdens het eerste gesprek zijn de nadelen en mogelijke complicaties met u besproken. Complicaties die tijdens de operatie of opname zijn ontstaan, worden behandeld. U hoeft hier niet opnieuw voor te betalen. Een voorbeeld is een nabloeding van de wond. Wordt u binnen 3 maanden na de operatie opnieuw opgenomen voor een complicatie? Ook dan hoeft u niet extra te betalen. De kosten vallen onder het bedrag dat u al heeft betaald.

Plastisch chirurg

De plastisch chirurg waar u het eerste gesprek mee voerde, is meestal ook degene die de operatie uitvoert. Een enkele keer kan het zijn dat een andere plastisch chirurg u opereert. Dat gebeurt bijvoorbeeld als uw eigen chirurg ziek is. Dat laten wij u vooraf weten.

Het resultaat

Ook als u een operatie zelf betaalt, worden geen garanties gegeven over het eindresultaat. Ondanks de maximale inzet van de plastisch chirurg, valt het resultaat wel eens tegen. Soms komt dit door te hoog gespannen verwachtingen of omdat er na de operatie complicaties zijn ontstaan. Wanneer u niet tevreden bent met het resultaat en een tweede operatie wenst, moet u dit zelf betalen. 

Versie: 1260298 Zelf betalen voor plastische chirurgie 2023-08

Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.