Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Nierfalenpoli Martini Niercentrum
Terug naar bovenliggende pagina

Nierfalenpoli Martini Niercentrum

Folder

De Nierfalenpoli van het Martini Niercentrum is er voor patiënten die onder behandeling zijn voor chronisch nierfalen, maar nog niet hoeven te dialyseren. Op de Nierfalenpoli van het Martini Niercentrum werken alle deskundigen samen voor u. Als u een afspraak heeft op de Nierfalenpoli, dan spreekt u vaak meerdere deskundigen tegelijk, zoals een internist-nefroloog, een nierfalenverpleegkundige, een diëtist, een maatschappelijk werker en/of een geestelijk verzorger.

De Nierfalenpoli in Groningen is open op maandag, woensdag en vrijdag. Als u een afspraak heeft, kunt u zich melden bij de receptie. De Nierfalenpoli in Nij Smellinghe in Drachten is 1 keer per 14 dagen open op dinsdag.

Nierfalenpoli

Op de Nierfalenpoli van het Martini Niercentrum werken alle deskundigen samen voor u. Als u een afspraak heeft op de Nierfalenpoli, dan spreekt u vaak meerdere deskundigen tegelijk, zoals een internist-nefroloog, een nierfalenverpleegkundige, een diëtist, een maatschappelijk werker en een geestelijk verzorger.

Internist-nefroloog

De internist-nefroloog vraagt u bij ieder bezoek hoe het met u is. De arts bekijkt uw bloeduitslagen, samen met uw medicijngebruik. Ook wordt gekeken naar hoe uw nieren functioneren. Zo kan de arts een behandelplan voor u opstellen. 

Nierfalenverpleegkundige

De nierfalenverpleegkundige vertelt u over een eventuele niertransplantatie, de verschillende manieren van dialyse en de gevolgen van deze nierfunctievervangende therapie. De 2 manieren van dialyse zijn: peritoneale dialyse (buikspoeling) en hemodialyse. 

Als zo’n behandeling voor u nodig is en als alle soorten behandeling bij u mogelijk zijn, dan kunt u zelf kiezen welke behandeling het beste bij u past. De nierfalenverpleegkundige helpt u hierbij. 

Maatschappelijk werker en geestelijk verzorger

Op het Niercentrum is een maatschappelijk werker voor u. Een geestelijk verzorger kan u begeleiden en ondersteuning bieden als u dit wilt.

Diëtist

De diëtist stelt in overleg met u een dieet op. Dat dieet past bij uw situatie. Ook krijgt u informatie over het dieet bij de verschillende vormen van dialyse. Tijdens het gesprek met de diëtist kunt u ook vragen stellen. 

Afspraak op de Nierfalenpoli in Groningen of Drachten

De Nierfalenpoli in Groningen is open op maandag, woensdag en vrijdag. Als u een afspraak heeft, kunt u zich melden bij de receptie. De Nierfalenpoli in Nij Smellinghe in Drachten is 1 keer per 14 dagen open op dinsdag. Als u in Drachten een afspraak heeft, kunt u zich melden bij de dialyseafdeling van Nij Smellinghe. De afdeling is te vinden in de zijvleugel naast de huisartsenpost.

Als u een afspraak heeft met de internist-nefroloog dan wordt uw bloeddruk gemeten en uw gewicht genoteerd. Na uw bezoek maakt u een vervolgafspraak. Als dat nodig is, krijgt u een laboratoriumformulier voor het bloedprikken.

Versie: 1118090 nierfalenpoli dialyse 2023-08

Specialisme: Interne Geneeskunde
Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.