Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Leerafdeling
Terug naar bovenliggende pagina

De leerafdeling

Folder

Algemeen

  • Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs).
  • Heeft u een zorgverzekering in het buitenland? Neem dan ook uw verzekeringspapieren mee.
  • Kunt u om dringende redenen niet komen voor de operatie of het onderzoek? Bel dan met de polikliniek of afdeling.
  • Uw persoonlijke medische gegevens en afspraken bekijken? Dat kan in ons digitale patiëntenportaal Mijn Martini. U kunt met uw DigiD inloggen via www.martiniziekenhuis.nl/mijnmartini.

Inleiding

De afdeling waar u wordt opgenomen is niet alleen een verpleegafdeling. Het is namelijk ook een leerafdeling. Dat betekent dat naast het vaste personeel ook een aantal stagiairs op de afdeling werkt. Dit zijn studenten van ROC’s (Regionaal Opleidingen Centrum/mbo). Ze zitten in het derde of vierde leerjaar van de opleiding Verpleegkunde. Behalve deze studenten kunt u ook studenten van de hbo-opleiding Verpleegkunde tegenkomen.

De leerafdeling is een project dat het Martini Ziekenhuis samen met een aantal regionale  onderwijsinstellingen in 2005 is gestart. De stagiairs worden voor zij aan hun stage beginnen goed voorbereid. Dat gebeurt tijdens een voorbereidingsweek. De stage duurt 20 weken.

In deze 20 weken doen de leerlingen veel theoretische en vooral praktische ervaring op. Met deze ervaring worden de stagiairs als verpleegkundigen goed voorbereid op de arbeidsmarkt.

In de praktijk

De stagiairs zijn dagelijks op de afdeling aanwezig, vooral tijdens de dag- en avonddienst. In de eerste weken van hun stage worden ze door de verpleegkundigen van het Martini Ziekenhuis begeleid bij de verpleging van patiënten. Na die periode verplegen ze zelfstandig. Net als verpleegkundigen werken stagiairs samen met artsen, arts-assistenten en fysiotherapeuten.

Stagiairs werken altijd onder toezicht en verantwoordelijkheid van een verpleegkundige. De verpleegkundigen van de afdeling zijn allemaal geschoold als werkbegeleider en coach.

Vragen?

Heeft u vragen over dit project of over de stageplaatsen, dan kunt u die stellen aan iemand op de afdeling.

 

v1 1090588

Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.