Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

 1. Home
 2. Folders
 3. Huiskamer voor kwetsbare ouderen
Terug naar bovenliggende pagina

Huiskamer voor kwetsbare ouderen

Folder

Algemeen

 • Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs).
 • Heeft u een zorgverzekering in het buitenland? Neem dan ook uw verzekeringspapieren mee.
 • Kunt u om dringende redenen niet komen voor de operatie of het onderzoek? Bel dan met de polikliniek of afdeling.
 • Uw persoonlijke medische gegevens en afspraken bekijken? Dat kan in ons digitale patiëntenportaal Mijn Martini. U kunt met uw DigiD inloggen via www.martiniziekenhuis.nl/mijnmartini.

Inleiding

Samen met u hebben de arts en de verpleegkundige besloten dat u overdag naar de huiskamer gaat. Daar kunt u onder begeleiding actief bezig zijn en andere patiënten ontmoeten. Hierdoor herstelt u sneller. Ook wordt het makkelijker om hierna weer naar uw eigen huis te gaan. In deze folder leest u meer over de activiteiten, de begeleiding en de voordelen. Deze folder is een aanvulling op het gesprek met uw arts.

Huiskamer voor kwetsbare ouderen

In de huiskamer ontmoet u vrijwilligers die u begeleiden bij activiteiten zoals:

 • (Samen) een krant of tijdschrift lezen
 • Koffie en thee zetten
 • Spelletjes doen of handwerken
 • Tv kijken of muziek luisteren
 • Lunch klaarmaken

U kunt in de huiskamer ook meedoen aan geheugentraining, thema-opdrachten of groepsgesprekken. Dit doet u onder begeleiding van de Vaktherapeut Beeldend. Dat is iemand die therapie geeft door actief bezig te zijn.

Voordelen van de huiskamer

Door activiteiten in de huiskamer te doen, wordt u minder afhankelijk van de zorg. U wordt meer zelfredzaam. Dat betekent dat u zichzelf makkelijker kunt redden zonder hulp. De activiteiten gaan bijvoorbeeld desoriëntatie en het verlies van spierkracht tegen. U krijgt het vertrouwen dat het u thuis ook weer zal lukken. Ook zorgen de sociale contacten in de huiskamer vaak dat u zich beter gaat voelen. 

Begeleiding

De meeste vrijwilligers in de huiskamer hebben het Hospital Elder Life Programma (HELP) gevolgd. Dat betekent dat ze speciaal getraind zijn om oudere patiënten te begeleiden. De Vaktherapeut Beeldend ondersteunt de vrijwilligers. Ook organiseert de therapeut de activiteiten in de huiskamer. Tijdens het huiskamerbezoek blijft de verpleegkundige verantwoordelijk voor u.

Bezoek

Naar de huiskamer gaan is een onderdeel van uw behandelplan. Vraag uw bezoek daarom om voor of na het huiskamerbezoek langs te komen.

Versie: 20190052 Huiskamer voor kwetsbare ouderen 2023-08

Specialisme: Geriatrie
Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.