Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Consult Martini Sportmedisch Centrum
Terug naar bovenliggende pagina

Consult Martini Sportmedisch Centrum

Folder

Algemeen

  • Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs).
  • Heeft u een zorgverzekering in het buitenland? Neem dan ook uw verzekeringspapieren mee.
  • Kunt u om dringende redenen niet komen voor de operatie of het onderzoek? Bel dan met de polikliniek of afdeling.
  • Uw persoonlijke medische gegevens en afspraken bekijken? Dat kan in ons digitale patiëntenportaal Mijn Martini. U kunt met uw DigiD inloggen via www.martiniziekenhuis.nl/mijnmartini.

Samenvatting

De sportarts kan u helpen bij sport-, bewegings- en inspanningsklachten. U krijgt dan een onderzoek om te bepalen wat u heeft (diagnose). Daarna krijgt u een behandeling of een advies. Het kan ook zijn dat de arts u naar een andere medisch specialist verwijst.
U heeft een verwijsbrief van de huisarts nodig. U kunt zelf via  een afspraak maken of u ontvangt een afspraak per post of per mail. De kosten voor de sportarts vallen onder de basisverzekering. U betaalt dus eigen risico.

Inleiding

Op het consult (gesprek) bij het Martini Sportmedisch Centrum kunt u sport- en bewegingsklachten bespreken, zoals sportblessures. De klachten ontstaan tijdens het sporten of zorgen dat u niet meer kunt sporten.
Daarnaast kan de sportarts u helpen met klachten die met inspanning te maken hebben (sportcardiologische klachten). Denk hierbij aan kortademigheid, pijn op de borst, moeheid, minder presteren of overtraining. In deze folder leest u over het onderzoek, de diagnose en de kosten.

Onderzoek

De sportarts bespreekt en onderzoekt uw klachten. Als het nodig is, krijgt u een echografisch onderzoek of een radiologisch onderzoek. Dat kan bijvoorbeeld een röntgenonderzoek of MRI-onderzoek zijn. Bij sportcardiologische klachten kan er een inspanningstest gedaan worden. Na het onderzoek bepaalde arts wat u heeft (diagnose).
Dan legt de sportarts uit wat de diagnose is en welke dingen er invloed op hebben. Daarna maakt de sportarts een behandelplan. Ook kan de arts een volgende behandeling of een aanpassing in uw trainingsschema voorstellen. Tot slot kan de sportarts u doorverwijzen naar een andere specialist, zoals een orthopedisch chirurg of een (sport)fysiotherapeut.

Afspraak maken

U heeft een verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken. Daarna kunt u bellen om een afspraak te maken.
Het Martini Sportmedisch Centrum heeft spreekuren van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30. Op dinsdag is er ook een avondspreekuur.

Doorverwijzen

Bij sportcardiologische klachten kan de sportarts u doorverwijzen naar het spreekuur van sportcardiologie. Ook kan de sportarts u doorverwijzen naar andere specialisten: revalidatieartsen, chirurgen, sportdiëtisten, sportpsychologen en sportpodotherapeuten.

Kosten

De kosten van een (vervolg)afspraak bij het Martini Sportmedisch Centrum vallen onder de basisverzekering. Dit gaat dus ten koste van uw eigen risico.

Tevredenheid

Wij gaan ervan uit dat de behandeling naar tevredenheid loopt. Bent u niet tevreden? Bespreek dit dan eerst met degene die hiervoor direct verantwoordelijk is. U kunt ook een afspraak maken met het hoofd van de afdeling of met de klachtenfunctionaris van het ziekenhuis. Meer informatie hierover vindt u op: Vertel het ons (martiniziekenhuis.nl)

Mijn Martini

Inzicht in uw medisch dossier en afspraken? U vindt het in Mijn Martini.

Versie: 20150121 05-2023 Consult Martini Sportmedisch Centrum

Specialisme: Sportgeneeskunde

Contact informatie

Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.