Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Consult Martini Sportmedisch Centrum
Terug naar bovenliggende pagina

Consult Martini Sportmedisch Centrum

Folder

Algemeen

  • Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs).
  • Heeft u een zorgverzekering in het buitenland? Neem dan ook uw verzekeringspapieren mee.
  • Kunt u om dringende redenen niet komen voor de operatie of het onderzoek? Bel dan met de polikliniek of afdeling.
  • Uw persoonlijke medische gegevens en afspraken bekijken? Dat kan in ons digitale patiëntenportaal Mijn Martini. U kunt met uw DigiD inloggen via www.martiniziekenhuis.nl/mijnmartini.

Inleiding

Tijdens een consult bij het Martini Sportmedisch Centrum kunt u sport- en bewegingsklachten bespreken, zoals sportblessures. Bijvoorbeeld klachten die zijn ontstaan tijdens het sporten en die zorgen dat u niet meer kunt sporten. U spreekt met een sportarts.

Ook kan de sportarts u helpen bij klachten die met inspanning te maken hebben. Die heten sportcardiologische klachten. Denk hierbij aan kortademigheid, pijn op de borst, moeheid, minder presteren of overtraining. In deze folder leest u over het onderzoek, de diagnose en de kosten. Deze folder is een aanvulling op het gesprek met uw arts.

Onderzoek

De sportarts bespreekt en onderzoekt uw klachten. Als het nodig is, krijgt u een echografisch onderzoek of een radiologisch onderzoek. Dat kan bijvoorbeeld een röntgenonderzoek of MRI-onderzoek zijn. Bij sportcardiologische klachten kan er een inspanningstest gedaan worden. Na het onderzoek bepaalt de arts wat u heeft en krijgt u een diagnose.

Dan legt de sportarts uit wat de diagnose is en welke dingen er invloed op hebben. Daarna maakt de sportarts een behandelplan. De arts kan een behandeling of een aanpassing in uw trainingsschema voorstellen. De sportarts kan u ook doorverwijzen naar een andere specialist, zoals een orthopedisch chirurg of een (sport)fysiotherapeut.

Afspraak maken

U heeft een verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken. Daarna kunt u bellen voor een afspraak.
Het Martini Sportmedisch Centrum heeft spreekuren van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30. Op dinsdag is er ook een avondspreekuur.

Doorverwijzen

Bij sportcardiologische klachten kan de sportarts u doorverwijzen naar het spreekuur van sportcardiologie. Ook kan de sportarts u doorverwijzen naar andere specialisten: revalidatieartsen, chirurgen, sportdiëtisten, sportpsychologen en sportpodotherapeuten.

Kosten

De kosten van een (vervolg)afspraak bij het Martini Sportmedisch Centrum vallen onder de basisverzekering.

Versie: 20150121 05-2023 Consult Martini Sportmedisch Centrum

Specialisme: Sportgeneeskunde
Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.