Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

 1. Home
 2. Folders
 3. Biological (groeihormoon)
Terug naar bovenliggende pagina

Biological of groeihormoon

Folder

Inleiding

In overleg met uw behandelend specialist gebruikt u een geneesmiddel (biological of groeihormoon). Dit geneesmiddel krijgt u alleen via het ziekenhuis waar uw behandelend specialist werkt.

In deze folder leest u hoe u het geneesmiddel aanvraagt en hoe het geleverd wordt. Ook leest u hoe u het vervoert en thuis bewaart.

Aanvraag

Eerste aanvraag

 • De eerste keer vraagt uw behandelend specialist het geneesmiddel aan.
 • Het ligt dan voor u klaar in de Martini Apotheek in ons ziekenhuis.

Volgende aanvragen

 • Daarna vraagt u het zelf aan via: https://www.martiniziekenhuis.nl/bestellingpolitheek. U geeft hier onder andere aan op of na welke datum u het geneesmiddel afhaalt. Een familielid, mantelzorger of medewerker van de thuiszorg mag uw geneesmiddel ook aanvragen en afhalen.
 • Is het voor u onmogelijk om digitaal te bestellen? Dan kunt u het geneesmiddel ook telefonisch aanvragen. Dat doet u niet via het algemene nummer van de Martini Apotheek, maar via (050)524 6242 . Dit nummer is van 9.00 tot 13.00 uur bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag.
 • De apotheek heeft tijd nodig om uw aanvraag te verwerken en het geneesmiddel te bestellen. Daarom moet de datum van afhalen die u doorgeeft ten minste 4 werkdagen in de toekomst liggen.
 • Let op: de eerste digitale aanvraag van uw geneesmiddel is pas definitief wanneer u het mailadres heeft bevestigd. Uw geneesmiddel blijft tot 2 weken na de opgegeven afhaaldatum voor u liggen in de apotheek.

Afhalen en vervoeren

U kunt uw geneesmiddel uitsluitend afhalen bij de Martini Apotheek.

Gekoeld vervoer

Uw geneesmiddel moet hoogstwaarschijnlijk gekoeld vervoerd worden.

 • U krijgt dan bij de eerste keer dat u dit geneesmiddel ophaalt een speciaal koeltasje.
 • Dit koeltasje en de koelelementen moet u elke keer dat u het geneesmiddel afhaalt, meenemen naar de apotheek.
 • Combineert u het afhalen met een bezoek aan de poli of een andere boodschap? Haal dan als laatste uw geneesmiddel op. Zo weet u zeker dat het goed gekoeld blijft tot u thuis bent.

De geneesmiddelen in tabletvorm kunt u op kamertemperatuur bewaren (15ºC tot 25ºC) en hoeven niet gekoeld vervoerd te worden.

Bewaren en gebruik gekoeld geneesmiddel

 • Het is belangrijk dat u het gekoelde geneesmiddel thuis zo snel mogelijk in de koelkast legt (2°C tot 8°C).
 • Leg het geneesmiddel niet tegen de achterwand van de koelkast. Zo voorkomt u bevriezing.
 • Gebruik de pen of spuit niet als deze bevroren is geweest of in de zon heeft gelegen. U kunt de pen dan inleveren bij de Martini Apotheek of bij de apotheek in uw woonplaats.
 • Controleer altijd de uiterste gebruiksdatum op de verpakking.
 • Laat voor het injecteren de pen of spuit gedurende 15 tot 30 minuten op kamertemperatuur komen.
 • De oplossing moet helder en kleurloos zijn.
 • Volg voor toediening de instructies in de bijsluiter.
 • Gooi de pen of spuit na gebruik weg in de daarvoor bestemde naaldencontainer. Uw volle naaldencontainer kunt u inleveren bij de Martini Apotheek. U ontvangt dan een nieuwe container.

Defecte pen of spuit

Hapert een pen of spuit of is deze kapot of beschadigd? Neem dan contact op met de Martini Apotheek. In overleg ontvangt u dan een nieuwe pen of spuit. Indien nodig nemen wij contact op met de leverancier. Wij vragen u om de defecte pen of spuit altijd te bewaren en in te leveren.

Versie: 00221 Biological (groeihormoon) 2024-02

Specialisme: Apotheek
Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.