Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Badbevalling in het Martini Ziekenhuis
Terug naar bovenliggende pagina

Badbevalling in het Martini Ziekenhuis

Folder

Inleiding

Deze folder is er voor ouders die geïnteresseerd zijn in een badbevalling. In de folder leest u over het bevallingsbad van het Martini Ziekenhuis. U leest wat het bevallingsbad kost en hoe u het gebruikt. Tot slot krijgt u informatie over een klinische bevalling in het bevallingsbad. Deze folder is een aanvulling op het gesprek met uw arts.

Waarom een badbevalling?

Veel vrouwen vinden het prettig om tijdens hun ontsluiting onder de douche te staan of in bad te zitten. Het ontspant de spieren en vermindert de pijn. In het Martini Ziekenhuis kunt u in bad bevallen tijdens een poliklinische bevalling. In veel gevallen kan het ook bij een klinische bevalling. Kijk voor meer informatie op https://www.bevallingsbaden.nl/.

Bevallingsbad in het Martini Ziekenhuis

  • Op de verloskamers zijn opblaasbare bevallingsbaden aanwezig. Deze baden zijn dezelfde als die verloskundigen gebruiken bij een thuisbevalling.
  • Het bevallingsbad en de elektrische opblaaspomp zijn eigendom van de afdeling Verloskunde. U hoeft dus niet zelf een bad te huren en mee te nemen.
  • Het is niet mogelijk om samen met uw partner in het bevallingsbad te zitten. Dit komt onder andere door het formaat van het bad.

Bevallingspakket

Bij het opblaasbare bad hoort een bevallingspakket. Dit pakket is nodig om het bevallingsbad te kunnen gebruiken. In de doos met het bevallingspakket zitten de benodigdheden voor een badbevalling. U krijgt onder andere een binnenhoes, vulslang en een pomp om het bad na gebruik te legen. Vanwege de hygiëne worden deze materialen één keer gebruikt en daarna weggegooid.

Aanvragen en kosten 

Wilt u het bevallingsbad van het Martini Ziekenhuis gebruiken? Dan moet u een bevallingspakket aanschaffen. Dit doet u bij de afdeling Verloskunde. Geef dit aan wanneer u voor de bevalling in het ziekenhuis komt. 

Het bevallingspakket kost 80 euro. U tekent hiervoor een formulier: Toestemming facturering badbevalling. De factuur krijgt u thuis gestuurd.

Gebruik van het bevallingsbad

Het duurt zo'n 15 minuten om het bevallingsbad op te zetten en te vullen. Uw partner doet dit samen met de verloskundige, verpleegkundige of kraamverzorgende. Na de bevalling legen ze het bad. Ook gooien ze de materialen van het bevallingspakket weg.

Klinische bevalling in het bevallingsbad

  • Bevalt u met een medische indicatie? Dan hangt het van uw persoonlijke situatie af of een badbevalling mogelijk is. Dit is ook zo als u tijdens de bevalling een medische indicatie krijgt. U kunt dit bespreken met uw arts of verloskundige.
  • Het is mogelijk om de conditie van de baby en uw weeën te bewaken. Dit gebeurt met een draadloos CTG, dat ook in water gebruikt kan worden. Soms krijgt u een infuus, bijvoorbeeld bij een inleiding. Dat hoeft de badbevalling niet in de weg te zitten. 
  • Uw bevalling wordt begeleid door een arts of verloskundige. Tijdens de bevalling bespreekt u hoe de bevalling gaat. Het kan zijn dat er wordt besloten dat een badbevalling niet meer mogelijk is.

Versie: 20200071 Badbevalling in het Martini Ziekenhuis 2023-09

Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.