Medische Psychologie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5990
Routenummer: 2.7
Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.
Onderzoek naar veranderingen in gedrag, denken en gevoel bij mogelijke hersenaandoening door ziekte of letsel.
Eerst heeft u een gesprek met de neuropsycholoog die zich een beeld vormt van de aard van de klachten. De neuropsycholoog gaat uitgebreid in op hoe de klachten er precies uitzien, wanneer ze optreden en wat de gevolgen zijn voor uw dagelijks leven. Het is nuttig als iemand uit uw naaste omgeving bij dit gesprek aanwezig is, bijvoorbeeld uw partner of een familielid. Soms vindt, met uw toestemming, een apart gesprek plaats met degene die met u mee is gekomen.
Vaak wordt in het gesprek al duidelijk waar de klachten mee samenhangen. Als meer zekerheid is gewenst, vindt een testonderzoek plaats.
U hoeft zich niet speciaal voor te bereiden op een testonderzoek. Wel is het van belang dat u uitgerust bent. Het onderzoek duurt vaak een aantal uren. Hulpmiddelen zoals een leesbril of gehoorapparaat zijn belangrijk om mee te nemen. Degene die u heeft meegenomen voor het gesprek kan niet bij het testonderzoek aanwezig zijn. Hij of zij kan wachten in de wachtkamer of ontvangt een telefoontje als u met het onderzoek klaar bent.
Het testonderzoek wordt afgenomen door een psychologisch medewerker. De tests kunnen bestaan uit vragenlijsten, maar ook uit metingen van specifieke vaardigheden. Zo kunt u getest worden op geheugen, aandacht, concentratievermogen, taalvaardigheid, ruimtelijk inzicht en/of intelligentie. Het is belangrijk om te weten dat het niet om een examen gaat. Al uw antwoorden en oplossingen zijn goed, omdat ze een beeld geven van wat u kunt en hoe u zaken aanpakt. Welke tests worden afgenomen, is afhankelijk van de klachten die u heeft.
De neuropsycholoog zal de resultaten van het testonderzoek in een nieuwe afspraak met u, en eventueel uw partner of familielid, bespreken. Aan de hand van de testresultaten wordt ingegaan op mogelijke oorzaken van uw klachten of beperkingen. Waar mogelijk adviseert de neuropsycholoog u hoe u zo goed mogelijk met uw klachten of beperkingen om kunt gaan. Soms is een kortdurende behandeling gewenst. De neuropsycholoog zal dan met u bespreken waar die het beste plaats kan vinden; binnen het ziekenhuis of elders.
Medische Psychologie (polikliniek)
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5990
Routenummer: 2.7