Aan het laden
 1. Home
 2. Over het Martini Ziekenhuis
 3. Duurzaamheid

Duurzaamheid

Als mensgericht ziekenhuis wil het Martini Ziekenhuis actief bijdragen aan duurzaamheid. Dit zijn onze 3 belangrijkste thema’s:

 • Energieverbruik
  Het Martini Ziekenhuis maakt uitsluitend gebruik van groene stroom en beschikt over een Green Building Monitor die realtime het energieverbruik monitort. Op basis van deze monitoring gaat het ziekenhuis continu na waar energiebesparing mogelijk is.

 • Waterbesparing
  Jaarlijks bespaart het Martini Ziekenhuis 25 miljoen liter water doordat we het aantal kranen hebben verminderd en een aantal warmwaterkranen door koudwaterkranen hebben vervangen.

 • Verspilling tegengaan
  Het Martini Ziekenhuis heeft het scheidingspercentage van recyclebare afvalstromen in de afgelopen jaren flink verhoogd. Daarnaast is er continu aandacht voor het tegengaan van verspilling, van onder meer medische hulpmiddelen.

Waar het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn dit mooie voorbeelden:

 • We creëren ieder jaar 5 duurzame participatiebanen.
 • We werken samen met de sociale werkvoorziening voor onder meer onze groenvoorziening.
 • We zijn lid van de coöperatie WeHelpen om mensen die buiten de muren van het ziekenhuis hulp nodig hebben te ondersteunen. Bijvoorbeeld als aanvulling op de ziekenhuisopname.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft, accepteer je onze cookies.