Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Martini ziekenhuis gevel van buiten af
26-05-2023

Jaarverslag 2022 - Financiën verder onder druk. Focus op toegankelijk houden van de zorg

Vandaag publiceert het Martini Ziekenhuis het jaarverslag 2022. Een jaar waarin de capaciteit en de financiële situatie van het ziekenhuis verder onder druk kwamen te staan. We zetten in op slimmer werken en digitalisering om de zorg toegankelijk te houden. Onder de noemer Martini SlimFit werkten we verder aan de financiële gezondheid van het ziekenhuis. Doordat de kosten sneller stijgen dan de opbrengsten is hier meer dan ooit aandacht voor. Financieel eindigde het Martini Ziekenhuis het jaar 2022 positief met een geconsolideerd resultaat van €8,0 miljoen (2021: €15,9 miljoen). Het genormaliseerde resultaat (resultaat zonder incidentele baten) bedraagt €4,8 miljoen (2021: €8,0 miljoen). Het enkelvoudig resultaat bedraagt €9,2 miljoen.
Lees verder
16-05-2023

Martini Ziekenhuis doet wetenschappelijk onderzoek naar de waarde van de mamma-CT bij de diagnostiek van borstkanker

Het Martini Ziekenhuis heeft een mamma-CT aangekocht. Dit is een innovatief röntgenapparaat bestemd voor onderzoek bij patiënten met (verdenking op) borstkanker. De mamma-CT is mogelijk een alternatief voor de MRI scanner of mammograaf. Het Martini Ziekenhuis start in juni 2023 een wetenschappelijk onderzoek naar de plek van de mamma-CT binnen de gehele diagnostiek van borstkanker. Met dit onderzoek levert het ziekenhuis een belangrijke bijdrage aan de toekomstige zorg voor patiënten met borstkanker.
Lees verder
12-05-2023

Martini Ziekenhuis viert de Dag van de Verpleging!

Het is 12 mei, we vieren de Dag van de Verpleging! Op veel plekken is op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen aan de zorg
Lees verder
Martini ziekenhuis gevel van buiten af
04-05-2023

Reactie Martini Ziekenhuis n.a.v. aanhouding en voorgeleiding verpleegkundige WZA

Vandaag ontvingen wij het bericht van het Openbaar Ministerie over de verlenging van de voorlopige hechtenis van de man uit de gemeente Noordenveld die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij het overlijden van patiënten in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). We zijn opnieuw geschrokken van de ernst van de situatie. We leven zeer mee met patiënten, naasten en onze collega’s van het WZA.
Lees verder
25-04-2023

Martini start leerprogramma Leidinggeven in de Zorg

Het Martini Ziekenhuis is deze maand gestart met het leerprogramma Leidinggeven in de Zorg. In dit programma worden negen interne trainees opgeleid voor een managementfunctie op een zorgafdeling. De trainees volgen het programma naast hun huidige functie waarin ze nog geen leidinggevende rol hebben. 
Lees verder

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.