Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Martini ziekenhuis gevel van buiten af

STZ Topklinisch Zorgregister erkenning voor Orthofaciale Chirurgie

07-07-2022
Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis. Alle topklinische ziekenhuizen beschikken over een aantal bijzondere zorgfuncties. Het expertisecentrum voor Orthofaciale Chirurgie is daar één van. Dit specialisme heeft onlangs de STZ erkenning voor het Topklinisch Zorgregister behaald. Dit betekent dat het Martini Ziekenhuis op dit gebied unieke zorg op hoog niveau biedt.
Lees verder

Martini Ziekenhuis en Enshore ontwikkelen tool om de privacy van de patiënt nog beter te waarborgen

05-07-2022
Het Martini Ziekenhuis werkt sinds vorige maand met een nieuw systeem waardoor de privacy van onze patiënten nog beter gewaarborgd is. Samen met IT-bedrijf Enshore ontwikkelden we Logspect. Dat is een tool die alle raadplegingen in het elektronisch patiëntendossier (EPD) vastlegt. Daarmee is de controle niet langer een handmatige steekproef, maar een geautomatiseerde, risicogerichte controle. Zo kunnen onze patiënten er nog meer op vertrouwen dat hun medische gegevens bij het Martini Ziekenhuis in veilige en vertrouwde handen zijn. 
Lees verder

Martini Ziekenhuis goed op weg met gezonde voeding

28-06-2022
Het Martini Ziekenhuis heeft samen met 19 andere ziekenhuizen sinds 2020 een voortrekkersrol in het landelijke programma GoedeZorgProefJe. Dit programma ondersteunt ziekenhuizen bij het realiseren van een gezonder voedingsaanbod. Vandaag heeft GoedeZorgProefJe bekend gemaakt dat 70% van het voedingsaanbod van de 53 deelnemende ziekenhuizen voldoet aan de prestatienorm die het programma heeft opgesteld op basis van de Richtlijn Goede Voeding van het Voedingscentrum. Ook het Martini Ziekenhuis voldoet ruimschoots aan deze norm. Vandaag is een landelijke congres, waarbij de ziekenhuizen kennis en ervaring uitwisselen.
Lees verder

Santeon ziekenhuizen werken samen aan beperken nierschade

28-06-2022
In Nederland hebben ruim twee miljoen mensen chronische nierschade. Behandeling richt zich vooral op het beperken van deze schade. Sinds 2018 werkt het Martini Ziekenhuis in samenwerking met de andere Santeon ziekenhuizen aan het verbeteren van de nierzorg. Met als doel dat patiënten meer kwaliteit van leven ervaren, zowel fysiek als mentaal. Wilbert Janssen, nefroloog in het Martini Ziekenhuis: ‘Dit betekent niet alleen continu de zorg verbeteren door van elkaar te leren, maar ook uitgaan van de autonomie van patiënten en ze ruimte geven in het nemen van beslissingen in het behandeltraject.’  
Lees verder

Appels en prei: btw-vrij

21-06-2022
De prijs voor groente en fruit in het restaurant is van maandag 20 t/m vrijdag 24 juni voor bezoekers en medewerkers van Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Martini Ziekenhuis Groningen tijdelijk lager. Om precies te zijn: 9%. Dat is de btw die over groenten en fruit betaald wordt. De ziekenhuislocaties van Treant in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal doen dezelfde actie een week later, van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli. Het Ommelander Ziekenhuis Groningen biedt later deze maand gratis fruit aan hun medewerkers aan.
Lees verder

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.