

28-09-2023
Martini Ziekenhuis beloond voor goede fertiliteitszorg, persoonlijke benadering springt er uit
De afdeling Gynaecologie en Verloskunde van het Martini Ziekenhuis heeft de Freya Pluim ontvangen. De Pluim is een erkenning voor klinieken met goede fertiliteitszorg en wordt om het jaar toegekend door Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek. Onder andere de persoonlijke benadering van de afdeling wordt bijzonder gewaardeerd. De gespecialiseerde fertiliteitszorg is een mooi voorbeeld van topklinische zorg in het Martini Ziekenhuis.
Lees verder

21-09-2023
Wetenschappelijk onderzoek naar het genezen van voedselallergie bij jonge kinderen gestart
Het MACK (Martini Allergie Centrum voor Kinderen) in het Martini Ziekenhuis is onlangs gestart met de ORKA-NL studie, een wetenschappelijk onderzoek naar een behandeling die een ernstige voedselallergie mogelijk kan genezen. De komende tijd ondergaan 250 jonge kinderen (tot 2,5 jaar) een vorm van orale immunotherapie. De verwachtingen zijn hooggespannen. Als deze vorm van behandeling slaagt, kunnen we in toekomst veel meer kinderen genezen van hun voedselallergie. Het Martini Ziekenhuis werkt voor deze studie samen met collega’s in het Deventer Ziekenhuis, het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam.
Lees verder

18-09-2023
Tamara Kroll vertrekt als bestuurder van het Martini Ziekenhuis
Tamara Kroll heeft aangegeven per 1 december a.s. haar functie als bestuurder van het Martini Ziekenhuis neer te leggen. Zij treedt per die datum toe als lid van het bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.
Lees verder

07-09-2023
Succesvolle pilot met slimme pleister die in een vroeg stadium hartritmestoornissen opspoort
Een slimme pleister die het hart in de gaten houdt. Het Martini Ziekenhuis en Philips hebben de succesvolle introductie aangekondigd van een nieuw ontworpen techniek om hartritmestoornissen op te sporen.
Lees verder

04-09-2023
Martini Ziekenhuis start wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve methode om versleten pols te herstellen met behulp van een 3D-geprint implantaat
Een versleten knie of heup vervangen. Het gebeurt op grote schaal. Maar een versleten pols herstellen? Dat gebeurt minder vaak en de mogelijkheden zijn ook beperkter. Terwijl er zich elk jaar 50 tot 100 mensen in het Martini Ziekenhuis melden met pijn door polsslijtage. Plastisch chirurg Marius Kemler, werkzaam in het Martini Ziekenhuis, ontwikkelde een nieuwe en innovatieve methode om een versleten pols volledig en duurzaam te herstellen met behulp van een 3D-geprint implantaat. Dit najaar start Kemler een wetenschappelijk onderzoek naar de bredere toepasbaarheid van deze nieuwe methode.
Lees verder