Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Martini ziekenhuis gevel van buiten af
05-04-2024

‘Mooi samenspel tussen orthopedisch chirurg en fysiotherapeut

Bal aannemen, wegdraaien en… ’knap’ zei de knie. ‘Ik wist meteen, dit is foute boel.’ Het overkomt Rick Mulder in het voorjaar van 2023. Afgescheurde voorste kruisband, opereren en een lange revalidatie. Nu, bijna een jaar later, is hij hard op weg om weer te kunnen voetballen. Mede dankzij de uitstekende begeleiding bij fysiosportief Groningen, een van de samenwerkingspartners van het Martini Ziekenhuis.
Lees verder
27-03-2024

Martini Ziekenhuis start polikliniek voor werkgerelateerde longaandoeningen “We zien nog maar het topje van de ijsberg”

Stoflongen, bakkersastma of de duivenmelkersziekte. Miljoenen werknemers in Nederland werken dagelijks met potentieel gevaarlijke stoffen en kunnen als gevolg hiervan, een werkgerelateerde longaandoening krijgen. Het Martini Ziekenhuis startte onlangs met een polikliniek voor werkgerelateerde longaandoeningen. Doel is preventie, behandeling en vermindering van klachten, maar ook het stimuleren van herkenning en erkenning. De polikliniek heeft over aanloop niet te klagen: “We zien nog maar het topje van de ijsberg.”
Lees verder
26-03-2024

Martini Ziekenhuis behaalt eerste mijlpaal in verbetering nazorg voor patiënten met brandwonden

In september 2021 verstrekte ZonMW een subsidie van bijna drie miljoen euro voor Topspecialistische Zorg en Onderzoek (TZO) aan de drie Nederlandse brandwondencentra (Groningen, Beverwijk en Rotterdam). De centra gebruiken deze subsidie om de zorg voor mensen met brandwonden te verbeteren. Het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis leidt het onderzoek naar het optimaliseren van de nazorg voor iedere individuele patiënt met brandwonden. Inmiddels is de eerste belangrijke mijlpaal bereikt: het innovatieve nazorgprogramma voor patiënten met brandwonden is af!
Lees verder
26-03-2024

Samenwerking in Groningen sluit ZBC’s niet uit

Op 1 december 2023 verscheen in Zorgvisie het artikel ‘Groningse ziekenhuiszorg experimenteert met samenwerking nieuwe stijl’. Het artikel doet verslag van een samenwerking in de regio Groningen tussen UMC Groningen, Martini Ziekenhuis, Ommelander Ziekenhuis en de zorgverzekeraars Menzis, VGZ en Zilveren Kruis. Zij zijn een samenwerking gestart op het gebied van beweegzorg, cardiologische zorg, rectumchirurgie en plastische chirurgie.
Lees verder
04-03-2024

Samenwerkende zorginstanties tekenen voor toekomstbestendige zorg voor ouderen in Groningen

Op 1 maart 2024 hebben het Martini Ziekenhuis, De Hoven, Dignis, ZINN, Zonnehuisgroep Noord en Zorggroep Groningen een intentieovereenkomst ondertekend waarmee zij de samenwerking in de Groningse ouderenzorgketen bekrachtigen. Onder de noemer Zorgnetwerk Stad & Ommeland werken deze organisaties sinds 2022 samen. Het gezamenlijke doel is om de ouderenzorgketen als geheel goed te organiseren om de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van de zorg ook in de toekomst voor ouderen met een zorgvraag in de provincie Groningen te kunnen waarborgen.
Lees verder

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.