Aan het laden
  1. Home
  2. Ervaringen
  3. Hoegen Dijkhof - beroerte

'Langzaam kwam het gevoel terug.'

Hoe belangrijk snelheid is bij een beroerte, ontdekte Hoegen Dijkhof aan den lijve: ‘Om 04.45 uur ’s morgens wilde ik me omdraaien in bed, maar ik viel ernaast. Mijn rechterkant deed het niet meer. Mijn vrouw belde meteen de Huisartsenpost, waar ze snel doorhadden dat het een beroerte kon zijn. 

Binnen tien minuten stond de ambulance hier op de stoep in Roden en op de Eerste Hulp stond de neuroloog ons al op te wachten. Hij deed een paar testjes, waarna duidelijk werd dat ik naar de CT-ruimte moest. De scans wezen uit dat het om een herseninfarct ging en ik kreeg meteen een infuus met bloedstolsel oplossend medicijn. Om 6.00 uur lag ik op de zaal. Het ging echt razendsnel!’

Eenmaal op zaal merkte de heer Hoegen Dijkhof dat het medicijn ging werken: ‘Opeens kon ik mijn rechterduim weer bewegen, toen mijn tenen. Om een uur of tien had ik al mijn functies terug. Daar was ik zo ongelooflijk blij mee! Later kwam eigenlijk pas het besef. Je realiseert je wat er had kunnen gebeuren. Hoe kwetsbaar je bent en hoe enorm belangrijk snelle hulpverlening is. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn zonder deze geweldig op elkaar afgestemde zorg.

Voorlopig ben ik de dans ontsprongen!

 

Meer persoonlijke verhalen...

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.