Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Vertel het ons
  3. Behandelbeleid

Behandelbeleid

U komt in het Martini Ziekenhuis voor het stellen van een diagnose en/of voor een behandeling. Een behandeling wordt in overleg met u afgesproken. Dat noemen we informed consent.

U maakt met uw behandelend arts ook afspraken over welke ingrepen of behandelingen niet bij u worden verricht. U kunt aangeven of er behandelingen zijn die u tijdens de opname niet wil. Maar ook de arts kan grenzen stellen. Dit noemen we behandelbeperkingen. Bekende voorbeelden van een behandelbeperking zijn 'niet reanimeren' en 'vanuit levensovertuiging geen bloedtransfusie willen'.

Het is voor u en voor ons belangrijk dat u goed nadenkt of u bepaalde behandelingen wilt ondergaan en dat u deze beslissing eventueel met uw naasten bespreekt. Het ziekenhuis wil ervoor zorgen dat patiënten alleen behandelingen krijgen waarvoor ze gekozen hebben en dat patiënten geen medisch zinloze behandelingen ondergaan. Door de keuze voor behandelbeperkingen bij een ziekenhuisopname altijd te bespreken en goed in uw medisch dossier vast te leggen, zijn de afspraken tussen u en uw behandelaar voor elke betrokken zorgverlener inzichtelijk.

Het onderwerp kan in sommige situaties ingrijpend zijn voor u en uw familie, maar ook voor de betrokken hulpverleners. Het is van belang om goed over het onderwerp en uw wensen en keuzes  na te denken en deze te bespreken met de behandelend arts.

Lees meer informatie over:

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.