Aan het laden
  1. Home
  2. Vertel het ons
  3. Behandelbeleid

Behandelbeleid

U komt in het Martini Ziekenhuis voor het stellen van een diagnose en/of voor een behandeling. Een behandeling wordt in overleg met u afgesproken. Dat noemen we informed consent.

U maakt met uw behandelend arts ook afspraken over welke ingrepen of behandelingen niet bij u worden verricht. U kunt aangeven of er behandelingen zijn die u tijdens de opname niet wil. Maar ook de arts kan grenzen stellen. Dit noemen we behandelbeperkingen. Bekende voorbeelden van een behandelbeperking zijn 'niet reanimeren' en 'vanuit levensovertuiging geen bloedtransfusie willen'.

Het is voor u en voor ons belangrijk dat u goed nadenkt of u bepaalde behandelingen wilt ondergaan en dat u deze beslissing eventueel met uw naasten bespreekt. Het ziekenhuis wil ervoor zorgen dat patiënten alleen behandelingen krijgen waarvoor ze gekozen hebben en dat patiënten geen medisch zinloze behandelingen ondergaan. Door de keuze voor behandelbeperkingen bij een ziekenhuisopname altijd te bespreken en goed in uw medisch dossier vast te leggen, zijn de afspraken tussen u en uw behandelaar voor elke betrokken zorgverlener inzichtelijk.

Het onderwerp kan in sommige situaties ingrijpend zijn voor u en uw familie, maar ook voor de betrokken hulpverleners. Het is van belang om goed over het onderwerp en uw wensen en keuzes  na te denken en deze te bespreken met de behandelend arts.

Lees meer informatie in onze folder. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.