Nieuws - 01-12-2022
Martini Ziekenhuis kiest voor gezonde cateraar Vitam

Het Martini Ziekenhuis gaat vanaf januari voor zijn restauratieve voorzieningen samenwerken met Vitam. Vitam verzorgt horecadienstverlening in bedrijven, scholen en ziekenhuizen in heel Nederland, met als doel mensen met lekker eten en drinken te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Vitam is gekozen op basis van aanbesteding onder regie van The Food Office.
Jos Nijhof, directeur Facilitair Bedrijf: ‘Als ziekenhuis willen we landelijk koploper blijven op het gebied van gezondheid. Dat doen we omdat we geloven dat voeding, als onderdeel van een gezonde levensstijl, een positieve bijdrage levert aan gezondheid. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor onze collega’s en gasten. Daarom zijn we blij dat we samen met Vitam innovatieve vervolgstappen kunnen zetten in ons voedingsaanbod en de beleving daarvan.’
Gezond, aantrekkelijk en duurzaam
Het Martini Ziekenhuis gebruikt de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum voor gezonde voeding en focust daarbij op meer plantaardig, minder suiker en gevarieerd. Daarbij biedt het ziekenhuis volop keuze en de mogelijkheden om samen met anderen te genieten van gezonde voeding. Daarnaast is een duurzaam aanbod van belang: minder verspilling, meer seizoensgebonden, lokaal en inclusief.
Voorhoedeziekenhuis
Op basis van deze uitgangspunten is het Martini Ziekenhuis voorhoedeziekenhuis in het landelijk project Goede Zorg Proef Je. Dit project komt voort uit het Nationaal Preventie Akkoord waarin overheid en maatschappelijke organisaties hebben afgesproken zich in te zetten voor een gezonder Nederland. Onderdeel daarvan is dat 50% van de ziekenhuizen in 2025 een gezond voedingsaanbod moet hebben (100% in 2030). Om dit te realiseren is de Alliantie Voeding in de Zorg samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en met steun van het ministerie van VWS het project Goede Zorg Proef Je gestart.
Nieuwe producten en uitstraling
Vitam gaat een nieuwe invulling geven aan de horeca en retail in het Martini Restaurant, de centrale hal en het Martini Paviljoen. Dit betekent een nieuw productaanbod met gezonde, duurzame en lokale voeding, waarbij het verleiden en inspireren tot gezonde keuzes altijd de basis is. Het betekent ook een nieuwe uitstraling en inrichting van de horecalocaties. Met het oog hierop start in 2023 een verbouwing van het Martini Paviljoen en de planvorming voor aanpassing van de centrale hal. Marlies Martens, CEO van Vitam: ‘We zijn trots op dit mooie partnership, waarbij wij alle ruimte krijgen om terug te gaan naar de oorsprong van eten en drinken en samen nieuwe stappen kunnen zetten richting een vitale wereld.’
Gerelateerde nieuws-items

Publiekscampagne Gezond Groningen bij Martini Ziekenhuis
