Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Revalidatiegeneeskunde

Revalidatiegeneeskunde

Revalidatiegeneeskunde richt zich op klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. 

We hebben vooral expertise op het gebied van schouderproblematiek, hand- polsklachten en lage rugklachten, zowel voor het stellen van een diagnose en het adviseren van een behandeling. Het gaat vaak om al langer bestaande klachten met pijn in of rond een of meerdere gewrichten. Ook zijn we gespecialiseerd in het behandelen van de gevolgen van neurologische aandoeningen, zoals Parkinson, een beroerte of multiple sclerose. We hebben expertise in de behandeling van spasticiteit met behulp van botulinetoxinebehandeling, zenuwblokkades of orale medicatie.

Samenwerking met fysio- en ergotherapeuten

We werken veel samen met gespecialiseerde fysio- en ergotherapeuten in de eerste lijn. In sommige situaties verwijst de huisarts u naar een therapeut in uw directe omgeving voor onderzoek en behandeling van klachten die passen bij deze netwerken. Of u kiest zelf iemand waar u naartoe wilt.

Multidisciplinaire spreekuren

Wij werken met multidisciplinaire spreekuren, zoals het handenspreekuur, spreekuur met orthopedisch schoenmaker, spreekuur met orthopedisch instrumentmaker. Tijdens het spreekuur bekijken de specialisten uw klachten vanuit hun eigen specifieke deskundigheid. Dat scheelt u tijd, want dan hoeft u niet meerdere keren naar het ziekenhuis te komen voor de  verschillende specialisten. 

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Spasme is een verhoogde spierspanning door een neurologische aandoening. Een van de behandelingen voor spasme is een perifere zenuwblokkade, dit noemen we ook wel een fenolisatie. Soms vindt eerst een proefbehandeling plaats met kort werkende verdoving.. De behandeling zelf duurt ongeveer 30 minuten. Na de behandeling zijn uw spieren wat slapper en moet u voorzichtig zijn met lopen. Ook kunt u tijdelijk pijn of een rode, warme huid krijgen. Bij klachten moet u contact opnemen met de revalidatiearts.

Meer informatie over 'Fenolisatie bij spasme en clonus'

Binnenkort komt u naar het handenspreekuur. Dat is een spreekuur met verschillende specialisten: de plastisch chirurg, revalidatiearts en handtherapeut. Zij stellen u vragen en onderzoeken uw handen en/of polsen. Na afloop krijgt u een advies. Daarna komt u voor een controle terug bij één van de specialisten.

Meer informatie over 'Handenspreekuur'

Samenvatting

Het schoenenspreekuur is een gesprek tussen u, de revalidatiearts en de orthopedisch schoenmaker. Ze geven u advies over de mogelijke behandelingen en schoenaanpassingen. Zo nodig wordt uw voet opgemeten en een voetafdruk gemaakt voor een eventuele schoenaanpassing. De kosten en vergoedingen verschillen per schoenaanpassing en per verzekeraar.

Meer informatie over 'Schoenenspreekuur'

Een ontsteking van de peesplaat onder uw voet geeft pijnklachten. Om de ontsteking tot rust te brengen, krijgt u een injectie. Dit doet de revalidatiearts op de afdeling Radiologie. Na de behandeling kunt u tijdelijk meer pijn voelen. Probeer om uw voet na de injectie niet te veel te belasten. U kunt bijwerkingen krijgen zoals een rood gezicht of vaginaal bloedverlies. Als u koorts krijgt na de injectie, dan kan het door een lokale infectie komen. Neem bij koorts direct contact op. Na 4 weken heeft u een controle in het ziekenhuis

Meer informatie over 'Injectie in de voet (peesplaat)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.