Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Blokkade bovenste schouderzenuw (nervus suprascapularis)
Terug naar bovenliggende pagina

Blokkade bovenste schouderzenuw (nervus suprascapularis)

Folder

Algemeen

  • Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs).
  • Heeft u een zorgverzekering in het buitenland? Neem dan ook uw verzekeringspapieren mee.
  • Kunt u om dringende redenen niet komen voor de operatie of het onderzoek? Bel dan met de polikliniek of afdeling.
  • Uw persoonlijke medische gegevens en afspraken bekijken? Dat kan in ons digitale patiëntenportaal Mijn Martini. U kunt met uw DigiD inloggen via www.martiniziekenhuis.nl/mijnmartini.

Inleiding

Uw pijnarts heeft met u besproken dat u een behandeling krijgt met een blokkade van de bovenste schouderzenuw (nervus suprascapularis). De informatie in deze folder is een aanvulling op het gesprek met uw behandeld arts.

Wat is een blokkade van de bovenste schouderzenuw?

De blokkade van de bovenste schouderzenuw verdooft de zenuw die vanuit uw hals naar de binnenkant van uw schouder loopt. Dit doorbreekt de overgevoeligheid in en om het schoudergewricht. Daarmee wordt oefenen weer zinvol om de beweging rond de schouder te versterken.

Voorbereiding

Voordat u behandeld wordt, zijn er een paar belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden.

Medicatie

U mag uw eigen medicatie (en eventuele bloedverdunners) gewoon innemen op de dag dat u behandeld wordt.

Nuchter

U hoeft voor deze behandeling niet nuchter te zijn.

Op de dag van de behandeling

  • U draagt het beste gemakkelijk zittende kleding.
  • Als u op de dag van de behandeling koorts heeft, meldt u dat dan zo snel mogelijk. Uw behandeling kan dan niet doorgaan en wordt verplaatst naar een andere dag.
  • Als u (mogelijk) zwanger bent, neemt u contact op met de Pijnpolikliniek. U hoort dan of de behandeling door kan gaan.
  • Na de behandeling mag u dezelfde dag niet actief deelnemen aan het verkeer, omdat uw arm ongewoon kan aanvoelen. Zorg ervoor dat u naar huis gebracht wordt door een begeleider.

De behandeling

Eerst heeft u een intakegesprek met de pijnarts. Hierna volgt de behandeling, waarbij u op de rand van de behandeltafel zit. De pijnarts gebruikt een echoapparaat om de injectieplaats zichtbaar te maken. De injectie bevat een plaatselijke verdoving in combinatie met ontstekingsremmende medicatie. Aansluitend neemt de pijnarts enkele schouderoefeningen met u door.

Na de behandeling

Uw fysiotherapeut kan u met oefeningen ondersteunen.

Weer naar huis

  • De ontstekingsremmer kan een gestuwd gevoel geven in het hoofd en de bloedsuikers enkele dagen ontregelen.
  • Vaak komen de verschijnselen in de loop van enkele dagen weer wat terug. Het is belangrijk om ook dan de oefeningen voort te zetten.
  • De verwijzende orthopedisch chirurg blijft uw behandelaar. Als u vragen heeft over het vervolg na de behandeling, kunt u contact opnemen met de poli Orthopedie.

Versie: 00243 Blokkade bovenste schouderzenuw (nervus suprascapularis) 2024-04

Specialisme: Orthopedie
Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.