Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Spreekuur Pijnpolikliniek

Spreekuur Pijnpolikliniek

Voor de diagnose en behandeling van pijn kunt u terecht bij het spreekuur van de Pijnpolikliniek. Bereid uw bezoek aan de pijnspecialist goed voor. Uiteindelijk beslist u zelf, in overleg met uw specialist, over uw behandeling.

Voorbereiding

In overleg met uw huisarts of medisch specialist bent u verwezen naar de Pijnpolikliniek, omdat de oorzaak van uw pijn onbekend is of tot dusver niet weg te nemen is. Bereid uw bezoek aan de pijnspecialist goed voor. Uiteindelijk beslist u zelf - in overleg met uw specialist - over uw behandeling. Gespecialiseerde anesthesiologen op de Pijnkliniek houden zich bezig met de diagnostiek en behandeling van verschillende soorten chronische (langdurige) en acute pijn. 

Eerste bezoek

U meldt zich voor uw bezoek aan de Pijnpolikliniek eerst bij de receptie in de centrale hal voor controle van uw naam, adres- en verzekeringsgegevens. Daarna gaat u naar de Pijnpolikliniek. De pijnspecialist bekijkt uw situatie en de factoren die een rol spelen bij uw pijn, mede aan de hand van de vragenlijst die u heeft ingevuld. Met deze en aanvullende informatie bepaalt de specialist welk behandelplan voor u nodig is. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Welke vorm voor u het meest geschikt is, bespreekt de specialist met u.

Multidisciplinaire benadering

Het kan zijn dat de behandeling van uw pijn complex is. Dat is vooral het geval bij chronische pijn, omdat er andere oorzaken aan de klachten ten grondslag kunnen liggen. Dan zal de specialist een multidisciplinair behandeltraject inzetten, samen met andere specialismen in het ziekenhuis zoals Neurologie, Neurochirurgie, Orthopedie, Revalidatie, Fysiotherapie en Medische Psychologie. In onderlinge afstemming en samenwerking tussen de specialismen worden de verschillende factoren van uw pijn behandeld volgens een behandelplan.

Behandelingen

De volgende behandelingen zijn mogelijk:

  • Verminderen van de pijnprikkeling met pijnstillers en medicijnen die een ontstekingsreactie remmen.
  • Behandelingen met medicijnen die gericht zijn op het verminderen van zenuwpijn. Deze medicijnen hebben vaak langere tijd nodig voordat ze werken.
  • Toedienen van injecties met medicijnen die de prikkeloverdracht van zenuwen voor langere tijd blokkeren. Deze behandelingen vinden meestal plaats in dagbehandeling.
  • Behandelingen die de pijnsignalen beïnvloeden, onder andere zenuwbehandelingen en de zogenaamde transcutane zenuwstimulator (TENS). Dit is een apparaatje dat met plakkers verbonden wordt met de huid en zachte stroompjes door de huid naar de zenuwen stuurt.
  • Zodanig leren omgaan met de pijn dat die niet langer uw leven beheerst.

Vervolgafspraak

Tijdens de vervolgafspraken bekijkt de specialist het effect van de behandeling. Zo nodig past de pijnspecialist uw behandeling aan of breidt deze uit.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Specialisme: Anesthesiologie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.