Aan het laden
Martini ziekenhuis gevel van buiten af
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Spoedeisende Hulp

Spoedeisende Hulp

De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Martini Ziekenhuis is er als u, of iemand uit uw omgeving, met spoed medische hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld bij een botbreuk, pijn op de borst of erge benauwdheid. 

Spoedeisende Hulp in het Martini Ziekenhuis

U komt binnen via de Spoedingang. Een verpleegkundige probeert binnen 10 minuten uw klachten met u te bespreken. Een kleurcode geeft daarna aan hoe snel u door een arts moet worden gezien. Dit noemen we triage. 

Op de SEH hebben wij een SEH-zaal. Hier kunt u worden opgenomen wanneer u bijvoorbeeld nog moet wachten op uitslagen van een onderzoek, wanneer u wacht voor opname op een verpleegafdeling of wanneer we u nog iets langer willen observeren.

Heeft uw kind met spoed zorg nodig? Op onze Spoedeisende Hulp werken gespecialiseerde SEH-verpleegkundigen, maar ook kinderverpleegkundigen. Zo komt uw kind in liefdevolle en ervaren handen terecht. 

Wat is triage?

We werken op de Spoedeisende Hulp met het Manchester Triage Systeem. Hiermee bepaalt de verpleegkundige de mate van spoed. U wordt binnen tien minuten door een verpleegkundige opgeroepen die u aan de hand van uw klacht en/of aandoening indeelt in een kleur. De kleur geeft aan binnen welke tijd u door een arts wordt gezien. De kleuren zijn:

Kleur Status
Rood u wordt onmiddellijk door een arts gezien.
Oranje u wordt binnen 10 minuten door een arts gezien.
Geel u wordt binnen 1 uur door een arts gezien.
Groen u wordt binnen 2 uur door een arts gezien.
Blauw u wordt binnen 4 uur door een arts gezien.

 

Deze richttijd is geen voorspelling van hoelang uw totale verblijf op de Spoedeisende Hulp gaat duren. Wij proberen natuurlijk alle patiënten zo snel mogelijk te behandelen.

Praktische informatie Voor u

Spoedeisende Hulp
24 uur per dag bereikbaar
Tel.: (050) 524 5152
Routenummer: Spoedingang, Van Swietenlaan 2b Groningen

Neem voor een bezoek aan de Spoedeisende Hulp liefst eerst contact op met uw huisarts of met de huisartsenspoedpost (tel. 0900-9229). Zij melden ons dat u onderweg bent naar ons.

Bel bij levensbedreigende situaties altijd 112.

 

Alle poliklinieken en afdelingen

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Tijdens uw verblijf kunnen er verschillende onderzoeken plaatsvinden om een diagnose te kunnen stellen. Hieronder vindt u de meest voorkomende met een korte uitleg.

Meer informatie over 'Onderzoeken SEH'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.