Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Revalidatiegeneeskunde

Revalidatiegeneeskunde

Revalidatiegeneeskunde richt zich op klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. 

We hebben vooral expertise op het gebied van schouderproblematiek, hand- polsklachten en lage rugklachten, zowel voor het stellen van een diagnose en het adviseren van een behandeling. Het gaat vaak om al langer bestaande klachten met pijn in of rond een of meerdere gewrichten. Ook zijn we gespecialiseerd in het behandelen van de gevolgen van neurologische aandoeningen, zoals Parkinson, een beroerte of multiple sclerose. We hebben expertise in de behandeling van spasticiteit met behulp van botulinetoxinebehandeling, zenuwblokkades of orale medicatie.

Samenwerking met fysio- en ergotherapeuten

We werken veel samen met gespecialiseerde fysio- en ergotherapeuten in de eerste lijn. In sommige situaties verwijst de huisarts u naar een therapeut in uw directe omgeving voor onderzoek en behandeling van klachten die passen bij deze netwerken. Of u kiest zelf iemand waar u naartoe wilt.

Multidisciplinaire spreekuren

Wij werken met multidisciplinaire spreekuren, zoals het handenspreekuur, spreekuur met orthopedisch schoenmaker, spreekuur met orthopedisch instrumentmaker. Tijdens het spreekuur bekijken de specialisten uw klachten vanuit hun eigen specifieke deskundigheid. Dat scheelt u tijd, want dan hoeft u niet meerdere keren naar het ziekenhuis te komen voor de  verschillende specialisten. 

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Spasme of clonus ontstaat door een overprikkeling van een spier of spiergroep. Dit kan worden afgeremd door de zenuw te blokkeren. Dit kan op verschillende manieren, zoals met het verdovingsmiddel fenol.

Meer informatie over 'Fenolisatie bij spasme en clonus'

In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt voor het handenspreekuur op de polikliniek Revalidatiegeneeskunde. Het handenspreekuur is een multidisciplinair spreekuur van een plastisch chirurg, revalidatiearts en handtherapeut. U kunt via een medisch specialist een afspraak maken en niet via de huisarts. 

Meer informatie over 'Handenspreekuur'

In overleg met uw huisarts of revalidatiearts heeft u een afspraak gemaakt voor het schoenenspreekuur op de polikliniek Revalidatiegeneeskunde. Dit is een gezamenlijk spreekuur van een revalidatiearts en een orthopedisch schoenmaker.

Meer informatie over 'Schoenenspreekuur'

In overleg met de revalidatiearts heeft u een afspraak gemaakt op de afdeling Radiologie voor een injectie in de voet. U krijgt deze injectie om de ontsteking in uw voet tot rust te brengen.

Meer informatie over 'Injectie in de voet (peesplaat)'

U heeft schouderklachten door een verkalking in uw schouderpezen. Deze verkalking en de ontsteking die daardoor is ontstaan, worden behandeld met shockwave therapie (Extra Corporele Shock Wave Therapie of ESWT).

Meer informatie over 'Shockwave therapie voor de schouder'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.