Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Reumatologie & Klinische Immunologie

Reumatologie & Klinische Immunologie

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd verschillende reumatische aandoeningen. Reumatologie & Klinische Immunologie houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van reumatische en immunologische aandoeningen.

Wij houden ons in de breedste zin bezig met reumatische aandoeningen en stoornissen van het immuunsysteem. Voorbeelden van deze aandoeningen zijn: reumatoïde artritis, artritis psoriatica, spondyloartritis, jicht, polymyalgia reumatica en systemische auto-immuunziekten zoals SLE, Sjögren, sclerodermie en vasculitis. 

Ook doen we wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelvormen voor patiënten met reumatische aandoeningen. Daarnaast bieden wij stages aan semi-artsen als arts-assistenten in opleiding tot specialist.

Gespecialiseerde kennis en apparatuur

Marc Bijl is reumatoloog en klinisch immunoloog. Zijn deskundigheid en ervaring op het raakvlak van deze beide vakgebieden dragen bij aan uitstekende diagnostiek en behandeling van systemische auto-immuunziekten in het Martini Ziekenhuis. De polikliniek Reumatologie & Klinische Immunologie beschikt over een modern echoapparaat waarmee reumatoloog Marcel Posthumus direct kan vaststellen of sprake is van gewrichtsontstekingen en heel gericht kan bepalen waar injecties nodig zijn. Rada Moerman is reumatoloog. Haar deskundigheid ligt op het gebied van systemische autoimmuunziekten, echografie en zwangerschap en reuma.

Verpleegkundig specialist Reumatologie

De verpleegkundig specialist doet zelfstandig spreekuur onder supervisie van de reumatoloog. Dat betekent dat de reumatoloog altijd meekijkt als het gaat om de keuze voor een behandeling waaronder medicatie. Het spreekuur van de verpleegkundig specialist is voor patiënten met reumatoïde artritis, artritis psoriatica en spondyloartritis.

Praktische informatie Voor u

Antwoorden op veelgestelde vragen over reuma(medicatie) vindt u hier.

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

In overleg met uw huisarts of andere verwijzers, zoals de orthopeed of de revalidatiearts heeft u een afspraak gemaakt voor onderzoek op de polikliniek Reumatologie. Dit kan komen vanwege klachten aan uw houdings- en/of bewegingsapparaat.

Meer informatie over 'Reuma onderzoek'

In het Martini Ziekenhuis is een reumaconsulent aanwezig om u voorlichting, informatie, advies en ondersteuning te geven en zij is gespecialiseerd in reumatische aandoeningen. U kunt  bijvoorbeeld bij haar terecht met vragen over ziektebeeld, medicijnen, leefstijladviezen, oefen- en sportmogelijkheden. 

Meer informatie over 'Spreekuur reumaconsulent'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Gedifferentieerde wachtlijst

Dit betekent dat wij prioriteit geven aan inflammatoire aandoeningen, zoals beginnende (poly-)artritis en/of systemische auto-immuunziekten. Patiënten met deze aandoeningen krijgen meestal binnen 2 weken een afspraak. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.