Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Plastische Chirurgie

Plastische Chirurgie

Het specialisme Plastische Chirurgie houdt zich bezig met reconstructieve chirurgie na ziekte of ongeval, het behandelen van hand- en polsproblemen en cosmetische ingrepen.

Plastische Chirurgie in het Martini Ziekenhuis

Onze plastisch chirurgen hebben hun eigen deelspecialisaties. Door de ruime ervaring van ons team kiest u bij het Martini Ziekenhuis voor betrouwbaarheid en een goed resultaat. We werken nauw samen met het Brandwondencentrum en andere specialisten in het Martini Ziekenhuis. Wetenschappelijk onderzoek van onze afdeling richt zich op: brandwonden, handchirurgie, borstreconstructie en plastische chirurgie van de oogleden.

Wel of geen verwijzing nodig

Wilt u dat uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar? Dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend arts. Betaalt u de behandeling zelf, zoals cosmetische ingrepen? Dan heeft u ook een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Het is erg vervelend als u klachten aan uw oogleden heeft. Bij de onderoogleden is verslapt  spier- en vetweefsel doorgaans het probleem, waardoor ‘wallen’ ontstaan. Bij een operatie wordt de verslapte ooglidspier ingekort. Na de operatie heeft u een ruimer gezichtsveld.

Meer informatie over 'Correctie verslapte ooglidspier'

Door overgewicht of een zwangerschap kunt u een overschot aan huid en onderhuids vetweefsel of uitrekking van spierweefsel hebben. Door de verslapping kan een sterke rimpeling van de huid of een zogenaamd ‘vetschort’ ontstaan. Soms gaat het vetschort gepaard met lichamelijke klachten, zoals rugklachten. Ook kan de huid irriteren als deze op elkaar ligt. Een buikwandcorrectie kan in deze gevallen verbetering brengen. De plastisch chirurg verwijdert dan de overtollig huid van de buik. Een buikwandcorrectie is niet bedoeld om extra gewicht kwijt te raken.

Meer informatie over 'Buikwandcorrectie'

Een borstverkleining kan een oplossing zijn als u last heeft van zware of slappe borsten. Door het gewicht van uw borsten kunt u pijn in uw schouders, rug en nek hebben. Ook kunnen uw borsten gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Zware borsten kunnen bovendien in de weg zitten bij het sporten en ‘smetten’ van de huid onder de borsten veroorzaken. Een borstverkleining kan deze problemen verhelpen. De plastisch chirurg verwijdert dan overtollig klierweefsel uit de borst.

Meer informatie over 'Borstverkleining'

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een borstvergroting te kiezen. Uw borsten kunnen altijd al onderontwikkeld zijn geweest, maar het is ook mogelijk dat uw borsten kleiner en slapper zijn geworden na een zwangerschap of vermageringsdieet. Het is belangrijk dat de operatie een wens van uzelf is en niet van bijvoorbeeld uw partner.

Meer informatie over 'Borstvergroting '

U heeft waarschijnlijk last van het carpaletunnelsyndroom (CTS). Hierdoor is een zenuw aan de binnenkant van uw pols bekneld. Met vervelende klachten als pijn, tintelingen en een doof gevoel in uw vingers. We onderzoeken eerst of het inderdaad om CTS gaat.

Uw hand een tijdje rust geven kan bij tijdelijke CTS helpen. Anders kunt u samen met uw plastisch chirurg besluiten voor een operatie. Hierbij wordt meer ruimte gemaakt voor de beknelde zenuw.

Meer informatie over 'Carpale tunnelsyndroom'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

09-03-2022

Webinar over mogelijkheden borstreconstructie

Dinsdag 15 maart organiseert het Martini Ziekenhuis om 19.30 uur een webinar over de mogelijkheden voor een borstreconstructie. Want goede informatie vooraf helpt patiënten een goed besluit te nemen over de behandelopties. Plastisch chirurg Marius Kemler heeft veel expertise op dit gebied en leidt de webinar: ‘Ik geef niet alleen voorlichting over de verschillende behandelopties, maar geef ook antwoord op vragen. De timing van een borstreconstructie wordt bijvoorbeeld vaak besproken: doe ik dit meteen of stel ik het uit? Dit is zeer persoonlijk en gaat altijd in goed overleg met de patiënt. Alles is hierin bespreekbaar.’
Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.