Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Martini Borstcentrum

Martini Borstcentrum

Als u voor borstonderzoek komt, wilt u snel weten waar u aan toe bent. Is het borstkanker? Met mammografie, een echo, en soms een punctie en MRI-scan, bekijken we goed uw borsten. En als u borstkanker heeft, kiest ons expertiseteam met u de behandeling die bij u past.

Martini Borstcentrum in het Martini Ziekenhuis

Borstkankerzorg is ons expertisegebied. Ons centrum hoort bij de beste van Nederland. Door het zorgpad werken alle specialisten van het mammacareteam met elkaar samen. U weet meestal binnen 1 dag of er iets aan de hand is. En of u nu een borstoperatie, chemotherapie of bestraling krijgt: we werken alleen met de beste technieken. Tijdens uw hele traject krijgt u een vast contactpersoon. Dan weet u altijd bij wie u terecht kunt. Een prettig gevoel in een onzekere periode.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

In Nederland krijgt 1 van de 8 vrouwen borstkanker. Vooral onder vrouwen van 50 tot 75 jaar komt borstkanker vaak voor. Borstkanker vroeg ontdekken zorgt ervoor dat meer vrouwen genezen. Daarom nodigt de overheid u iedere 2 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek. Een gratis onderzoek om uw borsten te laten checken.

Tijdens het bevolkingsonderzoek krijgt u een mammografie. Is er een vermoeden van borstkanker? Dan kan uw huisarts u verwijzen naar het Martini Borstcentrum voor onderzoek en de beste zorg.

Meer informatie over 'Bevolkingsonderzoek borstkanker'

Vanaf het moment dat bij u de verdenking op borstkanker of een aandoening van de borst(en) bestaat, doorloopt u een intensief traject. Na verwijzing naar het ziekenhuis door uw huisarts of specialist, krijgt u als u wilt al binnen 1 dag maar in elk geval binnen 5 werkdagen een afspraak voor onderzoek in het Borstcentrum. Daarmee start uw zorgpad borstkanker.

Meer informatie over 'Borstkanker (zorgpad)'

In overleg met uw huisarts heeft u een afspraak voor een mammografie in ons Borstcentrum. Dit is een röntgenfoto van uw borsten om afwijkingen op te sporen. Dat is natuurlijk erg spannend. Daarom is het prettig om te weten wat u kunt verwachten.

Gelukkig kunt u voor het borstonderzoek vaak al binnen 1 dag terecht bij onze radioloog. Maar wat is een mammografie precies? En hoe kunt u zich voorbereiden?

Meer informatie over 'Mammografie, wat kunt u verwachten?'

In overleg met de specialist heeft u besloten uw borst te laten verwijderen. Meestal is een kwaadaardige tumor de reden voor deze ingreep. Soms is de operatie nodig vanwege een verband met een voorstadium van borstkanker of uit preventief oogpunt.

Meer informatie over 'Verwijderen van de borst'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Ervaringen van een patiënt

‘Vandaag leef ik!’

Jolanda Althuis

Jolanda Althuis (37) was pas gestopt met borstvoeding toen ze een bultje in haar borst voelde. Vast een geïrriteerde lymfe of ontstoken haarvat, dacht ze aanvankelijk. In de maanden daarna ontstonden er meer bulten en eentje kreeg zelfs het formaat van een tennisbal. ‘Ik wist dat het niet goed was, maar ik wilde de diagnose niet horen.’

Lees het hele verhaal
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Vast contactpersoon

Als u borstkanker krijgt, staat uw wereld op zijn kop. U zult vaak in het ziekenhuis zijn voor behandelingen. Een vertrouwd contactpersoon is fijn.

Vast contactpersoon, de mammacareverpleegkundige

Kwaliteit

Onze chirurgen zorgen voor zeer goede resultaten met een borstbesparende operatie. Lees hier meer informatie over kwaliteit.

Kwaliteitsinformatie

Nieuwste technieken

Borstkanker is vaak goed te behandelen. We gebruiken daarvoor de nieuwste technieken. Zoals een jodiumzaadje bij een borstbesparende operatie.

Onderzoek en innovatie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.