Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK)
  4. Wetenschappelijk onderzoek MACK

Wetenschappelijk onderzoek MACK

Binnen het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) is er volop aandacht voor wetenschappelijk onderzoek. Wij richten ons vooral op het verbeteren van de zorg voor kinderen met een verdenking op een (voedsel-)allergie. Er kan dan gekozen worden om een voedingsmiddel stapsgewijs thuis of in het ziekenhuis te introduceren. Wij onderzoeken of we met behulp van een stroomschema in staat zijn om hier nog beter advies in te geven. Ook zien we dat het idee dat iemand een voedselallergie heeft, van invloed kan zijn op het dagelijks leven. Wij zijn daarom ook geïnteresseerd in hoeverre de ervaren kwaliteit van leven een rol speelt in de keuze om een voedingsmiddel wel of niet thuis te introduceren.

Daarnaast richten we ons op de voedselprovocatietesten die in het ziekenhuis plaatsvinden. Het kan soms best lastig zijn om de klachten te interpreteren, bijvoorbeeld als iemand buikpijn heeft of een kriebel in de mond. Wij onderzoeken of er een relatie te vinden is tussen stofjes in het speeksel en het hebben van allergische klachten.

De onderzoeken worden uitgevoerd door een arts-onderzoeker in samenwerking met de zorgverleners van het MACK. Medisch studenten kunnen in het kader van een onderzoeksstage ook (tijdelijk) bij enkele onderzoeken betrokken zijn. Het is goed om te weten dat u benaderd kunt worden voor deelname aan één of meerdere onderzoeken, dit is geheel vrijwillig.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.