Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Veenstra, Renzo Arts Maag Darm Leverziekten
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Maag- Darm- Leverziekten (MDL)

Maag- Darm- Leverziekten (MDL)

Het specialisme Maag-, darm-. leverziekten (MDL) onderzoek en behandelt  klachten en aandoeningen aan de spijsverteringsorganen (slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, alvleesklier, lever en galwegen en het perianale gebied). Een MDL-arts behandelt verschillende ziekten en problemen, zoals diarree en ontstekingen in de lever, alvlees en darm bij de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa.

Specialist in behandeling van darmkanker

We behandelen dan ook de meeste darmkankerpatiënten in Noord-Nederland. In een speciaal zorgpad zorgen wij ervoor dat u snel weet waar u aan toe bent en de wachttijd zo kort mogelijk is. Ook maken we gebruik van de nieuwste technieken en apparatuur in de behandeling.

Modern Endoscopiecentrum

In het Endoscopiecentrum hebben we de beschikking over het volledige (endoscopische) arsenaal aan onderzoeks- en behandeltechnieken. Van de gebruikelijke technieken tot de meer geavanceerde (endo-echografie en ERCP). We beschikken daarnaast  over de volledige dunne darm diagnostiek (videocapsule endoscopie en single-ballon enteroscopie).

Prikkelbare Darmcentrum

In het Prikkelbare Darmcentrum vindt u alle kennis, informatie en behandelmogelijkheden op het gebied van het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS). Hiermee willen we patiënten en huisartsen ondersteunen én de kwaliteit van zorg op het gebied van het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) verbeteren.

IBD-spreekuur

Tijdens het IBD-spreekuur begeleidt de IBD-verpleegkundige patiënten op het gebied van de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa. Zij geeft duidelijke informatie, advies en steun bij het leren omgaan met deze ziekte.

Praktische informatie Voor u

Op dit moment zoeken we deelnemers voor onderzoek naar de behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom en Functionele Dyspepsie (maagklachten). Bent u hier in geïnteresseerd? Meldt u zich dan aan. 

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Een coloscopie is een inwendig onderzoek waarbij de gehele dikke darm (colon) door het inbrengen van een soepele en bestuurbare slang (coloscoop) wordt geïnspecteerd. In deze scoop zit een videocamera en een lichtbron. Hiermee kan de binnenkant van de dikke darm zichtbaar worden gemaakt op een beeldscherm.

Meer informatie over 'Coloscopie (inwendig onderzoek dikke darm)'

Bij een gastroscopie wordt het slijmvlies van de slokdarm, de maag en het eerste deel van de twaalfvingerige darm geïnspecteerd. Dit gebeurt met behulp van een soepele en bestuurbare slang (gastroscoop) van minder dan 1 cm dik, waarin zich een videocamera en een lichtbron bevinden. Het onderzoek wordt gedaan om eventuele afwijkingen op te sporen die uw klachten of ziekte kunnen veroorzaken.

Meer informatie over 'Gastroscopie (inwendig onderzoek van de maag en slokdarm)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Downloads en andere pagina's

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.