Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Longkanker

Longkanker

Als u hoort dat u longkanker heeft, breekt een onzekere tijd aan voor u en uw familie. U heeft vast vragen en krijgt veel informatie. Ons expertiseteam staat voor u klaar. Zodat u snel weet wat u kunt verwachten en de beste zorg krijgt.

Longkankerzorg in het Martini Ziekenhuis

Ons expertiseteam gebruikt de nieuwste technieken voor longonderzoek en behandelingen. Zoals immunotherapie en een longoperatie via een kijkoperatietechniek. Door het speciale zorgpad Longkanker is alle zorg op elkaar afgestemd. Een team van specialisten onderzoekt u zoveel mogelijk op 1 dag. En samen met u kiezen we de behandeling die bij u past. Een vast contactpersoon begeleidt u tijdens het hele zorgtraject. Dat is prettig voor u, en uw familie.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

U heeft symptomen die op longkanker kunnen wijzen. Samen met uw arts heeft u besloten uw klachten te laten onderzoeken. In het Martini Ziekenhuis volgt u hiervoor een traject met verschillende onderzoeken. En bij de diagnose longkanker volgt u ook de behandeling. Dit noemen wij het zorgpad longkanker. Uw longarts is de hoofdbehandelaar en de verpleegkundig casemanager uw vaste contactpersoon. De verschillende stappen zijn zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Zo hoeft u niet onnodig vaak naar het ziekenhuis te komen. Of tussen uw afspraken onnodig lang te wachten.  

Meer informatie over 'Longkanker (zorgpad)'

Samen met uw arts heeft u besloten een CT-scan te laten maken. Voor een CT-scan kunt u bij ons terecht op de afdeling Radiologie. Een CT-scan duurt tussen de 5 - 30 minuten.

Meer informatie over 'CT-scan'

Met behulp van een licht radioactieve stof brengt de scanner afwijkingen in de stofwisseling van in het lichaam in beeld. Het gehele onderzoek duurt 2,5 uur. Daarvan ligt u ongeveer 45 minuten in de scanner.

Meer informatie over 'PET CT-onderzoek'

Samen met uw arts heeft u gekozen voor chemotherapie en/of immunotherapie. Chemotherapie is de behandeling van kanker met celdodende of celdelingremmende medicijnen: cytostatica. Door cytostatica kan de kanker genezen of kunnen tumoren kleiner worden. 

Meer informatie over 'Chemotherapie'

Samen met uw arts heeft u gekozen voor een behandeling van kanker met bestraling. Dit heet radiotherapie. Tijdens de behandeling wordt het kankerweefsel door de huid heen bestraald met röntgenstraling. Dit gebeurt heel precies. Zo wordt gezond weefsel zo weinig mogelijk beschadigd. Radiotherapie kan de tumor en/of uitzaaiingen kleiner maken of laten verdwijnen.

Meer informatie over 'Radiotherapie (bestraling)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Ervaringen van een patiënt

‘Ik vertrouw mijn dokters volledig.’

Metty Franssens
We schrijven 30 november 2019. Metty Franssens (70) uit Baflo wordt met een longontsteking en een embolie opgenomen in het Martini Ziekenhuis. Na onderzoek volgt de onheilspellende diagnose: longkanker. Franssens, die nooit heeft gerookt en altijd een gezonde leefstijl nastreefde, reageert vol ongeloof. ‘Het enige wat ik kon uitbrengen was ‘Oh’. Ik was verbaasd, maar raakte niet in paniek. Dat heeft vast te maken met mijn nuchterheid.’ Lees het hele verhaal
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

1 contactpersoon

Als u longkanker heeft, kunt u altijd terecht bij een vast contactpersoon: uw verpleegkundig casemanager. Voor, tijdens en na uw behandeling.

Vast contactpersoon, de verpleegkundig casemanager

Nieuwste technieken

Innovatie en onderzoek helpen bij het nog beter stellen van een diagnose. En het kiezen van een nog gerichtere behandeling. Zeker bij longkanker.

Onderzoek en innovatie

Hoge kwaliteit

De kwaliteit van onze zorg bij longkanker is hoog. Niet voor niets gaan veel longkankerpatiënten uit Noord-Nederland naar het Martini Ziekenhuis.

Kwaliteitsinformatie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.