Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Heup & Knie

Heup & Knie

U heeft pijn in uw knie of heup, of lopen en bewegen lukt minder goed. Dit kan bijvoorbeeld komen door artrose, zoals bij een versleten heup. Een heupprothese of knieprothese is vaak een oplossing. Ons expertiseteam zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk weer op de been bent.

Behandeling van uw heup of knie in het Martini Ziekenhuis

Onze ervaren orthopeden vervangen uw versleten heup of knie, of een deel van uw knie, door een prothese. En daar zijn we goed in. Zo behoren we tot de top 3 ziekenhuizen in Nederland op het gebied van heupprothesen en tot de top 10 ziekenhuizen in Nederland op het gebied van knieprothesen. Dat komt onder andere doordat we veel onderzoek doen. En met het speciale Rapid Recovery zorgpad en de eigen orthopedieconsulent is alle zorg perfect op elkaar afgestemd.

In deze persoonlijke video vertelt onze orthopedisch chirurg Carina Gerritsma wat zij en haar team doen om de allerbeste zorg te bieden aan iemand die een nieuwe heup of knie krijgt. 

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien


Handige orthopedie-app

Digitale ondersteuning bij de voorbereiding op uw onderzoek of behandeling? Download dan de Martini orthopedie-app op uw smartphone via de App Store of Google Play Store. De app is gericht op 4 behandelingen: kijkoperatie in de knie, heupprothese, schouderoperaties en knieprothese. Met de app heeft u informatie over uw onderzoek of behandeling altijd en overal bij de hand. Meer informatie? Vraag uw behandelaar.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

U krijgt een heupprothese die uw eigen heupgewricht vervangt. Onze ervaren specialisten beschikken over specifieke kennis en expertise en gebruiken protheses van topkwaliteit. Daarnaast hebben onze specialisten ook expertise op het gebied van het vervangen van een heupprothese (revisie).

Meer informatie over 'Totale heupprothese'

U krijgt een knieprothese die uw eigen kniegewricht (geheel of deels) vervangt. Onze ervaren specialisten beschikken over specifieke kennis en expertise en gebruiken protheses van topkwaliteit. Daarnaast hebben onze specialisten ook expertise op het gebied van het vervangen van een knieprothese (revisie). 

Meer informatie over 'Totale knieprothese'

U krijgt een nieuwe heup of knie. In het Martini Ziekenhuis doet u dat via het zorgtraject Rapid Recovery (snel herstel). Vanaf de dag van de operatie blijft u doorgaans 1 tot 3 dagen in het ziekenhuis.

Meer informatie over 'Rapid Recovery (zorgpad)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Ervaringen van een patiënt

Aly Wieringa - ervaringsverhaal Heup & Knie

'Toen ik wakker werd, had ik de neiging om zó uit bed te springen.'

Aly Wieringa

Inwoners van Groningen zien haar weer langs stad en land trekken. Gewapend met haar camera legt de 71-jarige Aly Wieringa het wel en wee van de provincie vast. Kwiek stapt ze op haar (elektrische) fiets, of kruipt ze achter het stuur van haar antieke roomwitte Volkswagen Kever. Met dank aan de heupprothese die bij haar werd geplaatst.

Lees het hele verhaal
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

09-02-2021

Dashboard verbetert de zorg voor heupartrose patiënten

Sinds kort werken de orthopedisch chirurgen van het Martini Ziekenhuis in de spreekkamer met een dashboard voor patiënten die een nieuwe heup nodig hebben. Hiermee wordt met real-time data een reëel beeld geschetst van de complicaties die kunnen optreden. ‘Denk bijvoorbeeld aan wondinfecties’, legt orthopeed Carina Gerritsma uit. ‘Tegelijkertijd geven we inzicht in de tevredenheid van patiënten die in een soortgelijke situatie een heupoperatie hebben ondergaan.’ Het dashboard is een goed hulpmiddel om op de juiste manier en op transparante wijze het gesprek aan te gaan met de patiënt, met als doel betere zorg te kunnen bieden. Een goed dashboard valt of staat met goede dataregistratie aan de voorkant: dit was dan ook het uitgangspunt bij de ontwikkeling.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.