Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Handencentrum
  4. Onderzoek en innovatie in Hand en Pols

Onderzoek en innovatie in Hand en Pols

Hand- en polschirurgie is in Nederland onderdeel van het specialisme plastische-, reconstructieve- en handchirurgie. De plastisch chirurgen van het Martini Ziekenhuis hebben zich gespecialiseerd in handchirurgie. In Noord-Nederland lopen ze hierin voorop op het gebied van technologie, kennis en opleiding.

We willen graag op het hoogste niveau opereren. Hiervoor hebben 5 van onze handchirurgen het EBHS-diploma behaald. Dit ‘European Board of Hand Surgery’-certificaat is het hoogst haalbare diploma binnen Europa. Daarbij kregen we als Martini Ziekenhuis de belangrijke titel Hand Trauma and Replantation Center. The Hand Trauma Committee van de Europese Handchirurgie Vereniging FESSH heeft deze titel in Nederland nog maar aan 2 klinieken uitgereikt. We zijn we er dan ook met recht trots op een van deze gespecialiseerde hand- en polsklinieken te mogen zijn.

Ook zijn we aangesloten bij diverse brancheorganisaties zoals de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Door kennis en onderzoek te combineren werken we voortduren aan het verbeteren van onze zorg.

Moderne onderzoeksapparatuur

In onze nieuwe behandelruimtes kunnen we gebruik maken van moderne onderzoeksapparatuur. Daarmee kunnen we steeds preciezer kracht en beweging meten en digitaal vastleggen.

Om duidelijk te kunnen zien wat er aan de hand is, zijn goede beelden van de botten, vaten, spieren, pezen en zenuwen in uw handen en polsen erg belangrijk. De afdeling Radiologie van het Martini Ziekenhuis beschikt over zeer moderne beeldvormende technieken. Zo kunnen scans, echo’s en röntgenfoto’s helpen bij een juiste diagnose. Als er beelden nodig zijn, maken wij een afspraak voor u. Meestal kunt u aansluitend op uw afspraak bij uw arts terecht. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Extra handtherapie voor betere resultaten

In het Martini Ziekenhuis combineren we de onderzoeks- en behandelmogelijkheden van ergotherapie en handtherapie zodat zorg op maat kan worden geleverd. We hebben een uitgebreid specialistisch team van handtherapeuten die al vóór uw operatie met u aan de slag gaan. Deze handtherapie zorgt voor betere resultaten na de operatie aan uw hand of pols.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.