Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Handencentrum
  4. Kwaliteitsinformatie

Kwaliteitsinformatie

De kwaliteit van zorg in de Nederlandse ziekenhuizen is over het algemeen goed. Maar de kwaliteit van zorg bij hand- en polschirurgie is niet overal gelijk. Als u een probleem heeft met uw hand of uw polsgewricht, wilt u de beste zorg. En daarom kiest u voor het Martini Ziekenhuis.

Het Martini Ziekenhuis behandelt veel mensen in Noord-Nederland met problemen aan de handen of polsen. Met een gespecialiseerd team leveren we zorg van hoge kwaliteit.

Patiënttevredenheid

De patiënttevredenheid is het cijfer dat patiënten van de polikliniek Plastische Chirurgie geven aan onze zorg en service. Ervaringen van patiënten geven ons belangrijke inzichten. Hiermee kunnen we onze zorg nog verder te verbeteren op de punten waar dat nodig is. Ook kunnen nieuwe patiënten de patiëntervaringen gebruiken als zij een keuze moeten maken voor een ziekenhuis.

Tevredenheid over de zorg bij hand- en polsproblemen

Patiënten die we hebben behandeld op onze polikliniek Plastische Chirurgie, geven onze zorg een rapportcijfer van 8.3. Dit is het gemiddelde cijfer van 96 patiënten. Zij zijn in de periode van januari 2018 tot juli 2018 in het Martini Ziekenhuis onder behandeling geweest.

Hoe is dit tot stand gekomen?

De patiënttevredenheid meten we met de CQ-index (Consumer Quality). Met de CQ-index bekijken we hoe de patiënt de kwaliteit van zorg ervaart. Het is een gestandaardiseerde manier voor het meten van ervaringen van patiënten. De vragenlijsten geven een beeld van 2 belangrijke dingen: wat patiënten belangrijk vinden én wat hun ervaringen zijn. Het Martini Ziekenhuis gebruikt de resultaten uit de CQ-index voor het evalueren en verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Bekwaamheid

Met bekwaamheid bedoelen wij de ervaring en kennis van de handchirurgen en handtherapeuten op de polikliniek Plastische Chirurgie. Deze gegevens meten wij ieder jaar. We houden bij hoeveel patiënten we behandelen en welke behandelingen we uitvoeren:

  • Aantal patiënten voor diagnose: 2133
  • Aantal patiënten die een operatie aan hand of pols hebben gehad: 452
  • Aantal patiënten die handtherapie volgden: 881

Waarom is dat belangrijk?

Voor u als patiënt is het belangrijk om te weten waar u de best mogelijke zorg ontvangt. Hierbij is de specialisatie en de ervaring belangrijk. Als een specialist meer behandelingen aan de handen en polsen uitvoert, krijgt hij meer kennis en ervaring. Wetenschappelijk onderzoek laat dat ook zien. En de kans op een goed resultaat voor de patiënt wordt daarmee groter.

Gecertificeerde specialisten

In het Martini Ziekenhuis werken 5 plastisch chirurgen die zich hebben gespecialiseerd in handchirurgie. Zij hebben allemaal een opleiding gevolgd bij Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH). Daarmee behoren ze tot de hoogst gediplomeerde handchirurgen. Ook de handtherapeuten van het Martini Ziekenhuis hebben een specialistische opleiding van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT) gevolgd en zijn gecertificeerde handtherapeuten. Daarom bent u in het Martini Ziekenhuis zeker van de best mogelijke zorg bij uw hand- en polsproblemen.

Samenwerking in Santeon-verband

Het Martini Ziekenhuis is één van de 7 Santeon ziekenhuizen. Samen werken we aan het voortdurend verbeteren van de zorg. Om de kwaliteit van zorg te verbeteren, hebben de Santeon ziekenhuizen onder de naam 'Zorg voor Uitkomst' indicatorensets ontwikkeld. Hiermee kunnen de behandelresultaten onderling gemeten en vergeleken worden.
Uw zekerheden:

  • U wordt in een topklinisch ziekenhuis behandeld waar hooggespecialiseerde zorg en voorzieningen voorhanden zijn.
  • Artsen uit de zeven Santeon ziekenhuizen kijken bij elkaar 'in de keuken' en komen zo samen tot de beste behandelingen.
  • De Santeon ziekenhuizen hebben veel ervaring. Ze behandelen meer dan 10% van de patiënten in Nederland.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.