Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Handencentrum

Handencentrum

Het expertisecentrum Hand en Pols op de polikliniek Plastische Chirurgie behandelt klachten aan uw hand of pols. Van een operatie bij een triggerfinger tot handtherapie bij artrose. Een gespecialiseerd team van handtherapeuten en handchirurgen onderzoekt bij u waar de pijn vandaan komt. En stelt samen met u een behandelplan op. Het team staat dan ook voor de best mogelijke handzorg in Noord-Nederland.

Behandeling van uw hand of pols in het Martini Ziekenhuis

Onze handchirurgen werken met de nieuwste technieken en horen bij de beste van Europa. Ook al onze handtherapeuten zijn speciaal opgeleid. Samen zien ze meer dan 2.000 patiënten per jaar. Heeft u meerdere klachten aan uw hand? Dan is er het combinatiespreekuur met verschillende specialisten. En als een röntgenfoto of echo nodig is, kunt u meestal direct terecht bij Radiologie. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Praktische informatie Voor u

Op www.handencentrumgroningen.nl kunt u een zelfdiagnose doen van pols- en handklachten. Als dat nodig is kunt u via de website direct een afspraak maken met één van onze specialisten.

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Handartrose kan ontstaan in de vingergewrichten en in de duimbasis. Bij artrose (degeneratieve artritis) verandert de hoeveelheid en kwaliteit van het kraakbeen tussen de botten en ontstaan er pijnklachten. Bij het onderzoek en de behandeling van handartrose kunnen verschillende specialismen betrokken zijn. Zij werken intensief samen.

Meer informatie over 'Handartrose (zorgpad)'

U heeft waarschijnlijk last van het carpaletunnelsyndroom (CTS). Hierdoor is een zenuw aan de binnenkant van uw pols bekneld. Met vervelende klachten als pijn, tintelingen en een doof gevoel in uw vingers. We onderzoeken eerst of het inderdaad om CTS gaat.

Uw hand een tijdje rust geven kan bij tijdelijke CTS helpen. Anders kunt u samen met uw plastisch chirurg besluiten voor een operatie. Hierbij wordt meer ruimte gemaakt voor de beknelde zenuw.

Meer informatie over 'Carpale tunnelsyndroom'

Door de ziekte van Dupuytren heeft u moeite met het strekken van uw vingers. Samen met uw plastisch chirurg heeft u gekozen voor een operatie. Tijdens deze operatie verwijdert de chirurg het verdikte weefsel in uw hand. Zo kunt u uw hand beter strekken.

U komt hiervoor naar onze polikliniek en mag dezelfde dag weer naar huis. Dat noemen wij dagbehandeling. Na de operatie krijgt u tips voor oefeningen van de handtherapeut.

Meer informatie over 'Ziekte van Dupuytren (operatieve behandeling)'

U heeft een triggerfinger, springvinger of een duim met het syndroom van Quervain. Rust of een injectie met cortisonen heeft niet geholpen. Samen met de plastisch chirurg heeft u besloten voor een operatie. Bij deze kleine operatie wordt er meer ruimte gemaakt voor de te dik geworden pees in uw vinger. Zo kunt u de vinger weer goed strekken.

U komt hiervoor naar onze polikliniek en mag dezelfde dag weer naar huis. Dat noemen wij dagbehandeling. U wordt behandeld door een van onze specialisten in problemen aan de pols.

Meer informatie over 'Triggervinger'

Een ganglion is een goedaardige holte gevuld met geleiachtig vocht. Het ziet eruit als een bult onder de huid. Meestal komt een ganglion voor op de pols. Soms gaat de ganglion vanzelf weg; verwijderen via een operatie kan ook.

Meer informatie over 'Ganglion aan de pols verwijderen'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Ervaringen van een patiënt

Dhr. Bovenhuis - ervaringsverhaal Hand & Pols

'Ze denken met je mee en zijn makkelijk te bereiken.'

Dhr. Bovenhuis

De pink van de heer Bovenhuis ging steeds krommer staan. Dat duurde een aantal jaar, maar uiteindelijk stond die 63% scheef en kreeg hij er meer last van. De pink stond continu onder spanning. De plastisch chirurg stelde de ziekte van Dupuytren vast en een operatie was noodzakelijk.

Lees het hele verhaal

Ontwikkelingen in de behandeling van hand- & polsklachten

Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.