Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Chirurgie
  4. Vaatdiagnostiek

Vaatdiagnostiek

Voor een poliklinisch bezoek op de poli vaatchirurgie of ter controle kunt u terecht op onze kamers van de vaatdiagnostiek. Deze kamers bevinden zich op de polikliniek chirurgie.

De speciaal opgeleide vaatlaboranten zullen uw bloedruk op verschillende plekken meten soms na het lopen op een loopband. Met die onderzoeken kunnen zij uitsluiten of aantonen of er doorstromingsproblemen zijn in de slagaders.

Daarnaast kunnen zij met een speciaal echoapparaat (duplex) meten of er spataders zijn of dat er vernauwingen zijn in de slagaders. Spataders ontstaan uit de aders die het bloed terugbrengen naar het hart. Om deze metingen te kunnen uitvoeren zullen zij u soms op een speciale onderzoeksbank leggen die kan kantelen. Voor het onderzoek van de slagaders kunt u op een onderzoeksbank liggen.

Met de Duplex techniek wordt er ook onderzoek gedaan of omleidingen (bypasschirurgie) nog functioneren of dat dialyseshunts (fistels of grafts) nog genoeg doorstroming hebben en waar eventuele vernauwingen of verstoppingen zich bevinden.

Verder zijn de vaatlaboranten speciaal getraind in het opsporen en vervolgen van verwijdingen van slagaders. Hierbij moet u denken aan een verwijde buik-, bekken of knieslagader.

Heeft u vragen over het vaatlaboratorium dan kunt u contact opnemen met de polikliniek chirurgie.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.