Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Chirurgie
  4. Poliklinische operatiekamer (POK)

Poliklinische operatiekamer (POK)

Op de poliklinische operatiekamer worden kleine verrichtingen gedaan. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld het verwijderen van vetbulten, kleine huidafwijkingen, ingegroeide teennagels. Daarnaast wordt ook het proctospreekuur voor perianale klachten gehouden op de poliklinische behandelkamer.  De POK bevind zich op de polikliniek chirurgie.

De behandelingen op de POK vinden vaak plaats onder lokale verdoving. De arts zal de plaats waar wat verwijdert moet worden verdoven met een of meerdere prikjes. Hierna voelt u aan het te behandelen gebied geen pijn meer, vaak kunt u wel nog wat beweging voelen.

De wonden worden in het algemeen gesloten met hechtingen. Uw arts zal aangeven óf en wanneer deze verwijderd moeten worden. Het algemene advies bij chirurgische wonden is om deze twee dagen droog te houden en twee weken niet te verweken in water (in bad, de sauna of zwemmen in buitenwater). In zonnige perioden moet u een gehechte wond goed insmeren met zonnebrand en beschermen tegen de zon.

Heeft u vragen over uw behandeling, neemt u dan contact op met de polikliniek chirurgie.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.