Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Chirurgie
  4. Longchirurgie

Longchirurgie

De longchirurg opereert mensen met goed- of kwaadaardige afwijkingen aan de longen. Operaties aan de longen worden steeds minder belastend door het opereren door steeds kleinere openingen in de borstkas. Veel operaties kunnen tegenwoordig met een kijkoperatie VATS – Video Assisted Thoracoscopic Surgery - uitgevoerd worden. Hierdoor hoeft er vaak geen thoracotomie (open longoperatie) meer uitgevoerd te worden. Daarnaast voert de longchirurgie ook kijkoperaties uit achter het borstbeen (mediastinoscopie) voor het verkrijgen van weefsel voor een diagnose.

Bij een goedaardige longafwijking kunt u denken aan een klaplong. Het grootste deel aan kwaadaardigheden wat geopereerd wordt is longkanker.

Patiënten worden vaak verwezen door de longartsen naar de longchirurg voor een chirurgische behandeling. De longchirurg werkt dan ook nauw samen met de longartsen, Oncologie, Radiotherapie, Radiologie en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.