Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Chirurgie
  4. Interventie-/ Angiokamer

Interventie-/ Angiokamer

Op de interventie of angiokamer werken meerdere specialisten samen op meerdere gebieden met als gemeenschappelijke basis het gebruik van röntgenstralen of specialistische echografische vaardigheden.. Voor chirurgische behandelingen zal u geholpen worden door een  interventieradioloog of vaatchirurg. Behandelingen op de interventiekamer vinden plaats onder lokale verdoving en in geselecteerde gevallen onder een roesje (sedatie).

Voor de behandelingen op de interventiekamer moet  u denken aan het aanprikken van afwijkingen, dotteren van bloedvaten of plaatsen van stents. Daarnaast vinden ook alle geplande hersteloperaties van verwijde lichaamsslagaders met een stent (endovasculaire behandeling) plaats op de interventiekamer onder lokale verdoving. Ook in acute situaties bij het dichtmaken van bloedingen (coiling) wordt u geholpen op de interventiekamer

Naast de bloedvaten worden ook catheters in de nier en galwegen geplaatst in  de interventiekamer alsmede het minimaal invasief wegbranden van tumoren  (zwellingen) vind er plaats.

Heeft u meer vragen over een behandeling op de interventie- of angiokamer, neemt u dan contact op met de polikliniek chirurgie of radiologie.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.