Aan het laden
 1. Home
 2. Specialismen en expertisegebieden
 3. Borstcentrum
 4. Vast contactpersoon, de verpleegkundig casemanager

Vast contactpersoon, de verpleegkundig casemanager

Bij het krijgen van de diagnose borstkanker, breekt er een spannende en onzekere tijd aan. In de periode voor, tijdens en na de behandeling(en) heeft u wellicht veel vragen en onzekerheden. Binnen het Martini Borstcentrum is de verpleegkundig casemanager gedurende deze periode de vaste contactpersoon. Zij is een gespecialiseerde en ervaren mammacare verpleegkundige en fungeert als spin in het web.

Zij zal samen met de patiënt en diens naasten stil staan bij wensen, mogelijkheden, zorgen en vragen. Zodat passende keuzes gemaakt kunnen worden  gedurende het gehele soms complexe behandeltraject. Oprechte aandacht, luisteren, vertrouwen en betrokkenheid zijn hierbij de sleutelwoorden.

Wij bieden zorg op maat en streven naar een behandeltraject wat zoveel mogelijk op elkaar  aansluit.  De lijntjes binnen het gehele multidisciplinaire specialistische behandel team zijn kort. Daarnaast is het contact met onder andere de  huisarts, fysiotherapie, lymfeoedeemtherapie, oncologische revalidatie, psychosociale ondersteuners en andere ziekenhuizen essentieel om goede zorg te kunnen bieden.

Met elkaar vinden wij het belangrijk om door continuïteit de kwaliteit van zorg te waarborgen en daarbij speelt de mens achter de patiënt een belangrijke rol.

Wat doet de verpleegkundig casemanager?

 • Geeft begeleiding tijdens het behandeltraject en geeft uitleg over onderzoeken en behandelingen.
 • Waar nodig schakelt zij ondersteunende disciplines in.
 • Houdt toezicht op het behandeltraject en zal dit waar nodig bijsturen.
 • Voert gesprekken over de gevolgen van de ziekte voor de patiënt, zijn of haar familie en omgeving.
 • Geeft informatie over praktische leefregels en andere zaken rondom de ziekte.
 • Reikt folders en/of patiënten informatie dossier (PID) uit.
 • Voert de wondzorg uit.
 • Blijft aanspreekpunt ook gedurende het nazorgtraject, waar zij onder andere verpleegkundig spreekuur doet.

Wie zijn de verpleegkundig casemanagers? 

Klasina Weening

Mirjam Fontein

Mariëlle Veeke

 

Monique Machiela

Patty Bosch

Yvon van Diemen

Contact

Voor vragen of overleg met uw verpleegkundig casemanager kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 16.00 uur bellen met het secretariaat van het Martini Borstcentrum. Het telefoonnummer is 050-5246690.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.