Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Borstcentrum

Borstcentrum

Als u voor borstonderzoek komt, wilt u snel weten waar u aan toe bent. Is het borstkanker? Met mammografie, een echo, soms een biopt, een punctie of MRI-scan beoordelen we uw borsten goed. En als u borstkanker heeft, kiest u met het expertiseteam van het Martini Borstcentrum de behandeling die voor u het beste is.

Martini Borstcentrum in het Martini Ziekenhuis

Borstkankerzorg is ons expertisegebied. Ons centrum hoort bij de beste van Nederland. In het zorgpad werken alle specialisten met elkaar samen. U weet meestal binnen enkele dagen of er iets aan de hand is. We werken alleen met de beste technieken. Tijdens het hele traject krijgt u een vast contactpersoon, een verpleegkundig casemanager. Dan weet u altijd bij wie u terecht kunt. Dit geeft houvast in een onzekere periode.

Praktische informatie Voor u

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij ons terecht. Vraag uw huisarts voor een actueel overzicht van de wachttijden. 

Bekijk de wachttijden van het Martini Borstcentrum.

Op informatieavonden praten wij u bij over de ontwikkelingen in het Borstcentrum. Bekijk hier video's van de vorige informatieavonden.

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Als u door uw huisarts verwezen bent naar het Martini Borstcentrum, is het fijn te weten wat u kunt verwachten. Gelukkig hebben van de vrouwen die verwezen zijn, de meesten geen borstkanker. Vaak is dit al op de dag van de onderzoeken bekend, maar sommige uitslagen laten een paar dagen op zich wachten. U krijgt dan een vervolgafspraak mee. Meer informatie over de doorverwijzing vindt u hier. 

Meer informatie over 'Voor onderzoek naar het Borstcentrum'

Vanaf het moment dat bij u de verdenking op borstkanker of een aandoening van de borst(en) bestaat, doorloopt u een traject. Dit heet een zorgpad. Uw huisarts of specialist verwijst u naar het Borstcentrum. Wij streven ernaar dat u binnen enkele werkdagen bij ons terecht kunt voor een afspraak en onderzoek. 

Meer informatie over 'Borstkanker (zorgpad)'

Borstkanker vroeg ontdekken zorgt ervoor dat meer vrouwen genezen. Daarom nodigt de overheid vrouwen iedere 3 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek. Dit is een gratis onderzoek waarbij u uw borsten laat controleren op borstkanker. Is er een vermoeden van borstkanker? Dan kan uw huisarts u verwijzen naar het Martini Borstcentrum voor onderzoek en de beste zorg.

Meer informatie over 'Bevolkingsonderzoek borstkanker'

Een verandering in uw borst kan angst voor borstkanker met zich mee brengen. In het Borstcentrum kunt u daarom vaak binnen een aantal dagen terecht voor een mammografie. Bij een mammografie maken we röntgenfoto’s van uw borsten.

Meer informatie over 'Mammografie'

Echografie is onderzoek met ultrageluidsgolven waarbij organen of structuren in het lichaam in beeld worden gebracht. Het onderzoek duurt ongeveer 15 tot 30 minuten.

Meer informatie over 'Echografie van de borst'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Ervaring van een patiënt

‘Vandaag leef ik!’

Jolanda Althuis
Jolanda Althuis (37) was pas gestopt met borstvoeding toen ze een bultje in haar borst voelde. Vast een geïrriteerde lymfe of ontstoken haarvat, dacht ze aanvankelijk. In de maanden daarna ontstonden er meer bulten en eentje kreeg zelfs het formaat van een tennisbal. ‘Ik wist dat het niet goed was, maar ik wilde de diagnose niet horen.’ Lees het hele verhaal
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Vast contactpersoon

Als u borstkanker krijgt, staat uw wereld op zijn kop. Het heeft invloed op uw dagelijkse leven en het leven van uw naasten. U zult vaak in het ziekenhuis zijn voor behandelingen. Een vertrouwd contactpersoon is fijn.

Vast contactpersoon, de verpleegkundig casemanager

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.