Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Beroerte (CVA)
  4. Stroke unit

Stroke unit

Patiënten die een beroerte (CVA) hebben gehad, houden we na een behandeling de eerste 24 tot 48 uur extra goed in de gaten. Dit gebeurt op een speciale verpleegafdeling, de stroke unit. Stroke is het Engelse woord voor een beroerte.

Op de stroke unit staan acht bedden waar patiënten aan een hartmonitor liggen. Hiermee bekijken we het hartritme. Zo kan de arts bepalen of er een verhoogde kans is op atriumfibrilleren. Dit is een ritmestoornis die bij ongeveer 15 procent van de herseninfarcten de oorzaak is.

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Extra controle en aandacht

Naast het hartritme controleren de verpleegkundigen om de 3 uur de score van de verkorte NIH Stroke Scale. De NIH Stroke Scale is een observatielijst die neurologische kenmerken van een patiënt met een CVA in kaart brengt. Ook houden de verpleegkundigen de bloedsuikerspiegel, de temperatuur, de bloeddruk en de eventuele verlammingsverschijnselen van de patiënten extra in de gaten. Een andere controle gaat over het slikken. De helft van de patiënten met een beroerte heeft slikproblemen waardoor zij zich kunnen verslikken. Of een grotere kans hebben op een longontsteking.

De eerste 48 uur

De informatie in de eerste 48 uur na een beroerte is erg belangrijk. In die periode is de kans op herstel het grootst en kan het team nieuwe klachten voorkomen. Daarnaast zoeken we in die periode naar de oorzaak van de beroerte. Dit doen we om een nieuwe beroerte hopelijk te voorkomen.

Naar de verpleegafdeling Neurologie

Na de opname in de stroke unit gaat de patiënt naar een andere kamer op de verpleegafdeling Neurologie.

Stroke Unit van de afdeling Neurologie.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.