Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Beroerte (CVA)
  4. Onderzoek en innovatie

Onderzoek en innovatie

Het Martini Ziekenhuis is een belangrijk ziekenhuis voor de beroertezorg in het Noorden. Om dit te blijven, gebruiken we altijd moderne apparatuur en de nieuwste technieken.

Door het gebruik van de beste apparatuur en technieken, vinden we voor patiënten zo snel mogelijk de juiste diagnose. We kiezen de minst zware behandeling en helpen een nieuwe beroerte te voorkomen.

Bewaken van het hartritme

Samen met de afdeling Cardiologie onderzoeken we hoe we nieuwe manieren kunnen gebruiken om het hartritme in de gaten te houden. Mensen met een hartritmestoornis, zoals atriumfibrilleren, hebben een grotere kans op stolsels in het bloed. En daarmee ook op een beroerte.

Door het op tijd vinden van een hartritmestoornis en door een goede behandeling kan dus veel voorkomen worden. In het Martini Ziekenhuis gebruiken we onder andere de MyDiagnostick. Een metalen stick die in korte tijd kan bepalen of iemand mogelijk een hartritmestoornis heeft. Met deze innovatie won het Martini Ziekenhuis de STZ Innovatie Challenge. Omdat het een bewezen positieve invloed heeft op de zorg voor mensen met hartritmestoornissen.

Beeldvormende technieken

In samenwerking met de afdeling Radiologie onderzoeken we het gebruik van nieuwe technieken. Met als doel om bloedvaten en zenuwen nog beter te kunnen zien. Mogelijk kunnen meer patiënten daardoor medicijnen krijgen die stolsels in het bloed oplossen.

Deze stolseloplossende medicijnen hebben als voordeel dat minder mensen met een beroerte een operatie nodig hebben. Zoals het verwijderen van een bloedstolsel met een kijkoperatie, door een interventieradioloog of vaatchirurg. Daarnaast kan de behandeling veel eerder worden gestart door het geven van de medicijnen. Dit verlaagt de belangrijke deur-tot-naald-tijd. Dat is de tijd tussen binnenkomst in het ziekenhuis en de start van de behandeling.

Uitkomstmetingen

We gaan voor het best mogelijke resultaat voor onze patiënten. Daarom volgen we onze patiënten in de periode na hun behandeling en verblijf in het ziekenhuis. Dit heet ook wel Patient Reported Outcome Measures (PROMs). Hiermee krijgen we informatie over het resultaat van een behandeling, vanuit de kant van de patiënt.

Om de resultaten zichtbaar te maken vullen patiënten op een aantal momenten een vragenlijst in. De ingevulde vragenlijsten zetten we anoniem in het systeem. We verzamelen zo veel gegevens. Dat helpt het behandelteam om de resultaten van een behandeling vanuit de kant van de patiënt beter te voorspellen. Hierdoor zijn we nog beter in staat een goede behandeling te bepalen. Met zo min mogelijk schadelijke gevolgen voor de langere termijn.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.