Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Beroerte (CVA)

Beroerte (CVA)

Als u een beroerte (CVA) krijgt, is dat een heftige gebeurtenis. Bij een beroerte gaat er iets mis in de bloedvaten in de hersenen. U krijgt een herseninfarct of hersenbloeding. Hoe eerder u dan de juiste zorg krijgt, hoe kleiner de hersenschade is. Ons expertiseteam staat dan ook dag en nacht voor u klaar.

Beroertezorg in het Martini Ziekenhuis

Op de afdeling Neurologie bieden we specialistische zorg bij een beroerte. Door ons Zorgpad Beroerte ziet het expertiseteam snel wat er aan de hand is. Na binnenkomst in ons ziekenhuis start vaak al na 25 minuten de eerste behandeling. De eerste 24 tot 48 uur blijft u op onze speciale stroke unit. Zo kunnen we u verder onderzoeken en goed in de gaten houden.

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Voor goede zorg na een beroerte of CVA, is snel starten met een behandeling van levensbelang. Het expertiseteam van het Martini Ziekenhuis heeft daarom het Zorgpad beroerte ontwikkeld. Onze zorg start al met onderzoek in de ambulance en stopt niet als u weer thuis bent. Zo bent u na een beroerte op elk moment in de beste handen.

Meer informatie over 'Beroerte (zorgpad)'

Samen met uw arts heeft u besloten een CT-scan te laten maken. Voor een CT-scan kunt u bij ons terecht op de afdeling Radiologie. Een CT-scan duurt tussen de 5 - 30 minuten.

Meer informatie over 'CT-scan'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Ervaringen van een patiënt

'Langzaam kwam het gevoel terug.'

Hoegen Dijkhof
Hoe belangrijk snelheid is bij een beroerte, ontdekte Hoegen Dijkhof aan den lijve: ‘Om 04.45 uur ’s morgens wilde ik me omdraaien in bed, maar ik viel ernaast. Mijn rechterkant deed het niet meer. Mijn vrouw belde meteen de Huisartsenpost, waar ze snel doorhadden dat het een beroerte kon zijn. Lees het hele verhaal
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Open over kwaliteit

Stroke unit

Na een beroerte blijft u na de eerste behandeling op onze speciale stroke unit. Daar houden we u de eerste 24 tot 48 uur extra goed in de gaten.

Stroke unit

Onderzoek en innovatie

Bij een beroerte of CVA is de beste zorg van levensbelang. We blijven samen met andere specialismen daarom altijd zoeken naar nieuwere technieken. 

Onderzoek en innovatie

Ons expertiseteam staat voor u klaar

Ons expertiseteam staat voor zorg van hoge kwaliteit. Én hoge snelheid. Vaak starten we binnen 25 minuten na binnenkomst al met een behandeling. 

Kwaliteit van beroertezorg

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.