Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Anesthesiologie

Anesthesiologie

Het specialisme Anesthesiologie van het Martini Ziekenhuis bereidt patiënten voor op operaties of pijnlijke onderzoeken. Tijdens het preoperatief onderzoek bespreekt de anesthesioloog met u welk type verdoving voor u geschikt is. Wij zijn gespecialiseerd in anesthesie bij kinderen en pijnbehandeling.

Anesthesiologie in het Martini Ziekenhuis

Met pijnklachten bent u bij ons in goede handen. Wij onderzoeken en behandelen chronische, oncologische en acute pijn. Op onze Pijnpolikliniek werken de anesthesiologen samen met  Neurologie, Neurochirurgie, Orthopedie, Revalidatiegeneeskunde en Medische Psychologie. Daarbij luisteren wij naar uw wensen. Juist door deze samenwerking en onderlinge afstemming kunnen wij met u een behandeltraject voor de verschillende oorzaken van uw pijn opstellen.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

U wordt geopereerd of onderzocht in het Martini Ziekenhuis. Samen met de anesthesioloog heeft u gekozen voor een plaatselijke verdoving (regionale anesthesie). Een deel van uw lichaam wordt dan verdoofd. Bijvoorbeeld een arm of het onderlichaam. Voor de verdoving moet u (meestal) nuchter zijn.

Meer informatie over 'Plaatselijke verdoving'

Bij een algehele anesthesie (narcose) bent u volledig in slaap. U krijgt medicatie via een infuus en/of luchtwegen. U wordt weer wakker op de uitslaapkamer (Recovery). Ook is er nacontrole en pijnbestrijding.

Meer informatie over 'Algehele anesthesie (narcose)'

Voor de diagnose en behandeling van pijn kunt u terecht bij het spreekuur van de Pijnpolikliniek. Bereid uw bezoek aan de pijnspecialist goed voor. Uiteindelijk beslist u zelf, in overleg met uw specialist, over uw behandeling.

Meer informatie over 'Spreekuur Pijnpolikliniek'

Pijn is een ingewikkeld onaangenaam verschijnsel, waarbij naast lichamelijke factoren ook psychische en sociale factoren in meer of mindere mate een rol kunnen spelen. Pijn is persoonlijk. De ene dag zult u meer last hebben dan de andere dag.

Meer informatie over 'Pijnbehandelingen'

Sedatie (een roesje) vermindert angst en verlaagt het bewustzijn. Hierdoor voelt u minder pijn of angst en verdraagt u een onderzoek beter. Dit gebeurt door het toedienen van geneesmiddelen via een infuus in uw hand of arm. De Sedatie Praktijk Specialist voert de sedatie uit. Dit is een anesthesie medewerker die speciaal hiervoor is opgeleid.

Meer informatie over 'Sedatie door de Sedatie Praktijk Specialist'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.