Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Moeder & Kind

Moeder & Kind

Een kindje krijgen is voor elke vrouw bijzonder. Of het nu de eerste is of niet. Wij zijn het ziekenhuis met de meeste bevallingen in Noord-Nederland. Dat zegt niet alleen veel over de ervaren handen waarin aanstaande moeders bij ons terecht komen. Omdat we zo betrokken zijn, willen we ook de állerbeste zorg voor moeders en hun kindjes. En daarbij omarmen we waar dat kan nieuwe mogelijkheden. Maar we luisteren allereerst naar wat jonge moeders en hun partner zelf wensen.

Zwanger en bevallen in het Martini Ziekenhuis

Bevallen bij ons in het ziekenhuis kan als dat gewoon prettiger voelt. Of omdat dat medisch gezien verstandiger is. Ook bij thuisbevallingen zijn wij er snel bij als het anders loopt dan verwacht. Via de Martini Geboorte Groep vormen we namelijk 1 team met de verloskundigen en kraamzorg in de regio. Zo is iedere zwangere en haar kindje op elk moment in de beste handen. Maar ook met de aanstaande ouders vormen we 1 team. Zo kunnen ze zelf zoveel mogelijk bepalen wat er gebeurt. Of dat nu in de verloskamer is of op de verpleegafdeling. Dat maakt bevallen bij ons tot een positieve ervaring.

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

 

Praktische informatie Voor u

Gaat u binnenkort bevallen in het Martini Ziekenhuis? Volg dan ons Instagram account verloskunde_martinizh

Via IGTV kun je livestreams terugkijken met informatie over de bevalling en borstvoeding. Ook kun je een digitale rondleiding volgen over de verloskamers. 

Bijbehorende specialismen

Ervaringen van een patiënt

Danielle Huizing

'Het voelde heel veilig en vertrouwd.'

Daniëlle Huiting

‘Lees je goed in, maar heb niet teveel verwachtingen van je bevalling. Het kan altijd anders lopen.’ Zo luidt het advies van Daniëlle Huiting na haar drie bevallingen. Op 5 januari kwam haar zoontje Jonathan ter wereld. Een turbulente bevalling, waarbij ze gelukkig omringd werd door goede en vertrouwde zorg.

Lees het hele verhaal

Ontwikkelingen in ons vakgebied

04-04-2022

Inzoomen op de huid-op-huidkeizersnede

Sinds tien jaar is de huid-op-huidkeizersnede een procedure die in het Martini Ziekenhuis 24 uur per dag wordt gevolgd. Bij deze keizersnede kan de moeder haar kind geboren zien worden en krijgt ze haar baby direct na de geboorte bij haar op de borst. ‘Zowel bij geplande als bij spoedkeizersnedes is dat wat we doen. Tenzij de baby hulp en ondersteuning nodig heeft van een kinderarts. Dan wordt het kindje eerst onderzocht,' vertelt gynaecoloog Fleurisca Korteweg, die ook medisch manager van de afdeling Verloskunde en het Moeder & Kindcentrum is. 
Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.